Imatge del concert de Tots Sants de Quartet Gerhard a la plaça de les Cols de Tarragona

Gairebé 500 persones assisteixen al concert en homenatge als difunts de Tarragona

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Tarragona i el Tanatori Municipal organitzen un acte per recordar a les persones que ens han deixat

Gairebé 500 persones van assistir aquest dimarts 1 de novembre, dia de Tots Sants, al concert en homenatge als difunts a la plaça de les Cols. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona i el Tanatori Municipal va començar l'any passat per acompanyar les famílies en el dol de perdre un familiar o amic durant la pandèmia i l'objectiu és consolidar la cita cada any i al mateix escenari.

Per segon any consecutiu, el Quartet Gerhard va protagonitzar un concert carregat de sentiment, amb gairebé mig miler d'assistents. «És un dia de record compartit en una societat, la tarragonina, que és diversa. Per això l’acte consisteix en un concert, perquè la música és universal i ningú s’hi sent aliè», ha remarcat l’alcalde de Tarragona i president de l’Empresa de Serveis Funeraris Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), Pau Ricomà.

Durant els 45 minuts que va durar el concert, el conjunt instrumental de corda català va tocar peces del músic armeni Komitas Vardapet; el compositor, director d’orquestra i pianista Dmitri Shostakóvich; el compositor irlandès John Dowland; el compositor alemany J.S.Bach i el músic francès Claude Debussy.

«Aquest és un esdeveniment molt emotiu»

La violinista Judit Bardolet, una de les components del Quartet Gerhard, assenyalava que «aquest esdeveniment és molt emotiu. La Covid-19 ens va fer valorar el que significa un concert: unir-se, gent que deixa de fer coses i es para a escoltar-te. La sensació de comunitat que es crea en concerts com els d’avui és molt necessària. Ha sigut bonic veure el sentiment amb què la gent sentia les peces que interpretàvem».

En aquest sentit, l’alcalde Ricomà afegia que «la idea és consolidar aquest concert amb aquest quartet de corda tan prestigiós perquè la ciutat ja ho té integrat. És un acte fet amb tota la dignitat i que és una mostra més que Tarragona té un nivell musical enorme i és la nostra responsabilitat compartir-ho amb la ciutadania».

El concert en homenatge tornarà a celebrar-se l’any vinent el mateix dia 1 de novembre, a les 12 hores a plaça de les Cols.

Un quartet d’apassionats per la música de cambra

Quartet Gerhard és un conjunt instrumental de corda català, amb base a Tarragona format per quatre apassionats per la música. El seu nom fa referència a Robert Gerhard, un compositor nascut a Valls i deixeble de Schoenberg a principis del segle XX. Gràcies a Gerhard, gent com Webern o el mateix Schoenberg visitaven Barcelona molt sovint abans de la Guerra Civil.

Segons expliquen, «era un home decidit, que es va unir al moviment avantguardista d’aquella època i va lluitar per la seva idea de música d’una manera que ens sentim molt identificats». Quartet Gerhard és una formació de cambra avantguardista de les tendències musicals que va guanyar el tercer premi a l'International Irene Steels-Wilsing Competition, de Berlin.