El Moll de Costa acull les activitats de les 'Nits del Serrallo'.

El jazz torna a protagonitzar les 'Nits del Serrallo' d'aquest cap de setmana

La programació cultural del cicle ofereix propostes musicals i culturals cada setmana i algunes de fixes, com les exposicions al Tinglado 1 i al Museu del Port

Després del concert de jazz del passat dissabte al Moll de Costa, les Nits musicals del Serrallo tornen un cap de setmana més a la pèrgola del Serrallo,  i un cop més, amb un concert gratuït de jazz com a protagonista,  aquest dissabte 10 d'agost a partir de les deu de la nit. Es tracta, en aquesta ocasió, de l'actuació del grup Nosotros también Jazz & Nerea,  un conjunt encapçalat per la cantant Nerea Lorente i formada per tres músics, Albert Abelló, Víctor Sytnik i Oleg Velázquez, al teclat, la bateria i el contrabaix respectivament.

Més enllà de l'esdeveniment estrella del cap de setmana, també se'n celebraran d'altres a l'entorn del Port de Tarragona. Com el cap de setmana passat, el Museu del Port tornarà a acollir la visita teatralitzada 'Descobrint les Amèriques', on Miquel Ballester, amic tarragoní de Cristòfol Colom, transportarà els assistents a la Tarragona del segle XV per explicar la vida comercial del Port i per descobrir algunes relacions de la ciutat amb el continent americà. També és una iniciativa gratuïta, però és necessari reservar plaça prèviament a través del correu electrònic del Museu o al telèfon 977 259 434.

Una activitat per conèixer el comerç del vi pel 'Mare Nostrum'

El Tinglado 4, seu temporal del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, acollirà el pròxim cap de setmana l'activitat teatralitzada gratuïta 'Tiberius comerciant pel Mare Nostrum',  organitzada pel MNAT i el Museu del Port. Es podrà veure en castellà el dissabte, 17 d'agost, i en català el diumenge 18 a la mateixa hora, i permetrà conèixer de primera mà com era el comerç del vi en l'època romana i quines característiques i perills tenia la navegació pel Mediterrani. 

Exterior del tinglado número 4, on s'hi ubica temporalment el MNAT i la seva exposició d'estiu. | delCamp.cat

 

A més de les propostes úniques dels caps de setmana, durant tot l'estiu hi ha tres exposicions en marxa a les instal·lacions portuàries: els 'Ninots' del dibuixant altafullenc Víctor Centelles, al Tinglado 1; l'exposició de la XXI Biennal d'Art Contemporani Català, que recull una selecció de propostes d'art visual al mateix espai que l'anterior; i la mostra del 'Diari de navegació de Rafael de Moragas i de Tavern', al vestíbul del Museu del Port.