El Concurs de Castells de Tarragona, en 'stand-by' i pendent d'assajos i calendari

Així ho ha explicat l'alcalde Ricomà després de la reunió del Consell Municipal de Castells | Les aportacions econòmiques a les colles el 2021 es basaran en les actuacions del 2019

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ha presidit durant la tarda d’avui dimarts, 28 d’abril, una nova sessió del Consell Municipal de Castells de la ciutat. Durant la trobada, que ha comptat amb la presència de membres de les colles castelleres tarragonines, representants dels grups municipals, tècnics municipals i assessors externs, s’ha parlat de diverses qüestions relacionades amb la crisi del coronavirus i la seva evolució.

Ricomà, també casteller, ha volgut mostrar «el compromís absolut de l’Ajuntament per mantenir l’activitat castellera en la mesura del possible» i ha explicat que «seguim treballant amb tots els escenaris oberts, pendents de les condicions que marcaran les autoritats sanitàries competents en els plans de desconfinament i que tindran un efecte evident en la temporada castellera».

El batlle ha remarcat «la voluntat del consistori de replantejar les aportacions a les colles castelleres per tal de poder garantir que es cobreixen les despeses corrents» i que dilluns vinent, 4 de maig, «ens reunirem per definir quina serà l’aportació mentre no comenci la temporada».

El Concurs, pendent d'assajos i calendari

Ricomà ha apuntat que «quan puguin començar els assajos es valorarà com queda el calendari casteller i ens tornarem a reunir per definir el plantejament econòmic de les diades castelleres que es puguin celebrar». En aquest sentit, i pel que fa al Concurs de Castells previst per al mes d’octubre, ha explicat que «la represa dels assajos i el calendari determinaran qualsevol decisió referent al Concurs», evidentment, sense dates i tot lligat als designis i l’evolució de la pandèmia.

Per últim, durant la reunió d’avui, Pau Ricomà ha avançat també que «el càlcul de les aportacions de l’Ajuntament a les colles de cara a l’any vinent el farem d'acord amb les actuacions castelleres del 2019, per garantir que els indicadors que es tindran en compte corresponen a una temporada celebrada en condicions normals».