Una illa de contenidors al carrer Pere Martell de Tarragona

Cap empresa es presenta al concurs del nou contracte de la brossa de Tarragona

L'actual contracte venç el pròxim mes d'abril i s'haurà de prorrogar per continuar prestant el servei

La licitació del contracte de la brossa de l’Ajuntament de Tarragona ha quedat deserta, segons ha denunciat el sindicat UGT i han confirmat fonts del consistori a l'ACN. En un comunicat, UGT ha assenyalat que cap empresa ha presentat oferta perquè el plec de condicions conté càlculs «erràtics», els quals suposen una «desviació econòmica» de més d’un 20% entre «allò que es demanava al plec i allò que una empresa podria arribar a facturar».

En aquest sentit, el sindicat considera que aquesta situació és un «despropòsit» i culpabilitzen a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i al conseller de Neteja, Jordi Fortuny. Així, han demanat explicacions sobre «com és possible que la unanimitat de les empreses competeixin per endur-se qualsevol concurs excepte el de Tarragona».

Des de l'Ajuntament de Tarragona, l'equip de govern s'ha limitat a assenyalar que «com en qualsevol procediment de contractació, s'estan analitzant els motius pels quals ha quedat desert».

Una licitació de 21 milions d'euros

Després de 20 anys amb el mateix contracte, el govern municipal va aprovar el passat mes de setembre l’expedient de licitació del nou contracte, amb un pressupost de sortida de 21 milions d'euros. Cal recordar que l’actual contracte finalitza el pròxim mes d'abril i s'haurà de prorrogar.

Segons ha denunciat UGT, «la conseqüència de tot plegat és que Tarragona haurà d'afrontar una pròrroga forçosa de l'actual servei, que ja mostra símptomes d'esgotament clars després de molts anys de vigència».

Després que el concurs hagi quedat desert, es farà una assemblea de treballadors per tractar la qüestió i en les pròximes setmanes els representants sindicals també es reuniran amb els grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona.