Condemnats els traficants que descarregaven cocaïna entre fruita al Port de Tarragona

Els fets van succeir durant l'any 2012 i l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a sis persones

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a sis persones, cinc de nacionalitat espanyola i un de colombiana, com els responsables de diversos enviaments de droga al Port de Tarragona entre finals de 2011 i principis de 2012, segons informa el Diari de Tarragona. Als acusats se li imposen penes des dels 18 mesos fins als tres anys de presó, a més de les corresponents multes.

Camuflen la droga entre caixes de fruita

Els fets es remunten entre desembre de 2011 i febrer de 2012, quan un dels acusats es va posar en contacte amb gent de Colòmbia, els quals li oferien, a canvi de diners, col·laborar en l'extracció d'un carregament de cocaïna que havia d'arribar al Port de Tarragona. 

Aquesta va arribar a finals de març a bord d'un vaixell el qual transportava, teòricament, plàtans mascles. Dos dels processats, van anar fins al Moll Rioja el 2 d'abril, dia de la inspecció del contenidor, els quals van utilitzar un carnet de treballador del Port, fent-se passar per policies. L'endemà, tots dos amb una altra persona,  van anar fins al contenidor del carregament i se'n van endur la mercaderia que hi havia dins d'una bossa negra, on hi havia cocaïna, i van fugir fins a València. 

Dies després, durant l'abril, dues persones van realitzar el mateix mètode de comprovació al moll a l'espera d'un nou enviament procedent de Costa Rica i Colòmbia, on hi havia una quarantena de contenidors de fruita fresca. La mercaderia d'aquest va ser descartada al Port a l'espera de la comprovació de Duanes i quatre dels acusats, a punt de recollir la droga, no van poder-ho fer perquè hi havia presència policial. 

Un dels integrants de la banda, però, era col·laborador de la Policia Nacional, el qual va informar que en un dels contenidors hi havia uns 130 quilos de cocaïna. Finalment, en obrir el contenidor,  on hi havia síndries, van trobar uns 150 quilograms de cocaïna. 

Entre 18 mesos i 3 anys de presó

Els sis acusats que han estat condemnats per aquests enviaments de cocaïna entre peces de fruita al Port de Tarragona. Després d'arribar a un acord entre el fiscal i els advocats, les penes aniran des dels 18 mesos fins als tres anys, però ningú entrarà a presó si no tornen a delinquir els pròxims dos o tres anys. D'altra banda, però, hauran de pagar multes que van des dels 1.300.000 fins als 2.600.000 euros.