Un autobús de l'EMT en una parada

Els conductors dels autobusos de l'EMT diuen prou: anuncien una vaga indefinida

Mig centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Font i han convocat una vaga indefinida a partir del 19 d'abril si no s'arriba a un acord

La plaça de la Font de Tarragona, davant de l'Ajuntament, ha sigut el punt de concentració de treballadors i conductors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT). Una cinquantena de persones s'han manifestat en la segona jornada de vaga, amb un seguiment del 100%.

Les reivindicacions continuen i el portaveu del comitè d'empresa, Antonio Chacón, ha anunciat que, en cas de no arribar abans a un acord, a partir del 19 d'abril es començarà una vaga indefinida.

Unes negociacions que no s'han iniciat després de les protestes fetes des dels treballadors de l'EMT. En aquest sentit, Chacón ha reclamat contractar més conductors i tenir-ne, com a mínim, entre 15 i 20 més a banda dels ja contractats. Així mateix, reivindica una estructuració de la plantilla.

Unes mobilitzacions que no preveuen afluixar i continuar amb les seves reclamacions. En aquest sentit, afirmen que les converses estan encallades i acusen el president de l'EMT, Jordi Fortuny, de mentir i en demanen la seva dimissió. Així mateix, reclamen que es retracti amb les seves declaracions i que demani disculpes.

Segons ha dit el conseller Fortuny, fa mesos que es treballa amb el conveni col·lectiu i ja hi ha hagut noves contractacions per augmentar els treballadors de la plantilla. Ara, es vol fer un estudi perquè aquesta sigui més gran i estable. Assenyala que s'ha arribat a un punt en comú amb el còmput d'hores.

Tot i això, el president diu que no pot atendre a les demandes retributives que es fa des dels treballadors de l'EMT. En aquest sentit, explica que la massa salarial està regulada per llei i, el màxim retributiu, és fins al 2%.

Sabotatge contra autobusos de l'EMT

L'EMT viu dies complicats per les vagues totals que han convocat els treballadors i conductors de l'empresa. Aquest dijous s'ha viscut la segona jornada total de protestes i, entre les sis i les vuit del matí, s'han vist afectats els serveis mínims establerts.

El motiu principal ha estat les pintades amb esprai negre als retrovisors que s'han fet en 55 autobusos de l'EMT. Un fet que ha fet impossible la circulació segura dels vehicles.

A més d'aquest, l'empresa ha informat que alguns autobusos han rebut el llançament d'ous en el seu recorregut per Sant Salvador i per l'avinguda President Tarradelles. Un fet que ha provocat que els vehicles hagin hagut de tornar a les cotxeres per procedir a la neteja dels vidres i, així, poder circular amb seguretat.