L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la conferència al Teatre Metropol

Ricomà repassa el mandat i marca la mobilitat «com un dels grans reptes del territori»

L'alcalde defensa que «Tarragona ha de posar límits al creixement en extensió, apostant per la rehabilitació i la regeneració urbana si no volem la degradació»

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha pronunciat aquest dimarts a la tarda la conferència 'Avancem cap a la Tarragona inclusiva, sostenible i cohesionada', en què ha fet un repàs dels tres anys de mandat i ha marcat els reptes de futur de la capital tarragonina. En aquest sentit, Ricomà ha assenyalat que «el nostre objectiu és la transformació de Tarragona en una ciutat per a tothom i adaptada als nous temps».

El batlle tarragoní ha assegurat que té dos objectius clars: la cohesió social i la sostenibilitat. Ricomà ha defensat que «Tarragona ha de posar límits al creixement en extensió, apostant per la rehabilitació i la regeneració urbana si no volem la degradació de la ciutat històrica, cosint Ponent i Nord amb el Centre, i preservant els espais amb més valor natural per al gaudi de tota la ciutadania».

Ricomà ha destacat que «la millora transformadora de Tarragona s'ha de basar en dos eixos: ser forts a partir dels nostres propis recursos i entendre els canvis accelerats a què ens enfrontem i preparar-nos».

La mobilitat és un dels grans reptes del territori

L'alcalde Ricomà ha detallat que «actualment la utilització del transport públic és força baixa, inferior al 18%, amb una petjada de carboni que hem de reduir sensiblement». El batlle ha reivindicat com a gran pas endavant la proposta de tramvia que va fer la Generalitat, que amb les al·legacions que va fer l'Ajuntament de Tarragona, «suposarà un guany indiscutible pel conjunt del Camp de Tarragona».

Ricomà ha afirmat que «s'està treballant en la proposta del tramvia que enllaci Tarragona i Vila-seca, per seguir cap a Reus o en direcció a Salou i Cambrils, amb un traçat que vagi fins a la plaça Imperial Tarraco entrant a la Canonja, Bonavista, Campclar i Torreforta. Situant els barris de Ponent en el centre de la mobilitat del Camp de Tarragona».

Aquest mitjà de transport, ha assegurat l'alcalde, ens permetrà «anar a buscar l'AVE en tramvia». En l'àmbit de la mobilitat sostenible, també ha posat com a exemples l'aposta pels busos d’hidrogen i híbrids, Tarragona Ciutat 30, els carrils bici o dotar la ciutat de punts de càrrega de cotxes elèctrics.

Ricomà vol que Tarragona s'emmiralli en Portland

En aquesta qüestió ha posat els exemples de dues ciutats nord-americanes. D'una banda, Portland —que fa anys va decidir posar fre a la seva extensió, generant espais per als vianants i sacrificant els cotxes— i de l'altra Detroit —que va apostar per un creixement desmesurat i que ara és una ciutat en decadència, que lluita per revertir aquesta situació.

Ricomà ho té clar i vol que Tarragona tingui un model més semblant al de Portland, «una de les capitals amb més qualitat de vida i una oferta cultural molt extensa». Sobre la cultura, precisament, ha recordat que la seva aposta per estendre-la a tots els racons de la ciutat, reivindicant l'aposta del seu govern per construir dues noves biblioteques a Torreforta i Sant Pere i Sant Pau.

«La relació amb el nostre entorn marcarà el futur de Tarragona»

L'alcalde de Tarragona, que ha reunit unes 300 persones al Teatre Metropol, ha assegurat que «volem una Tarragona cohesionada, amb projectes de futur compartits, que trenqui discursos disgregadors». En aquest futur, el batlle ha posat en el centre la mobilitat i la relació amb el seu entorn, liderant l'àrea metropolitana.

Sobre aquesta qüestió, ha dit que «Tarragona està geogràficament imbricada en un conjunt de poblacions que configuren una realitat metropolitana indiscutible. Una àrea que ha d'aspirar a ser una realitat administrativa. Tarragona hi exerceix de capital, ho és des del punt de vista demogràfic, econòmic i històric. Però no ho pot fer sense reconèixer i posar en valor la importància de les altres poblacions».

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha defensat «el paper de lideratge territorial que exercim des de les institucions». En aquest àmbit, ha posat sobre la taula el consens aconseguit per tal que s'executi un nou traçat ferroviari que permeti que les mercaderies passin per l'interior, i no pas per la línia de la costa com ara.

Els inconvenients dels primers tres anys de mandat

Abans de parlar del futur, ha iniciat la seva intervenció fent un balanç dels seus tres anys de mandat. En aquest sentit, ha definit tres grans inconvenients que ha hagut de gestionar: un de global —la pandèmia de la Covid-19— i dos d'abast local, com l'explosió d'IQOXE i la sentència que va anul·lar el POUM, tot i que aquest darrer hàndicap considera que és «una oportunitat», malgrat haver de destinar recursos econòmics i humans no previstos.

Tot i això, Ricomà ha reivindicat que han fet els deures en l'àmbit de l'ocupació, un dels eixos clau del seu govern, ja que «al final de mandat haurem donat feina a més de 700 persones, amb el clar objectiu de lluitar contra l’exclusió social a través de la inserció laboral».

L'espina que li ha quedat clavada ha estat no poder tirar endavant els consells de districte. «És un projecte de ciutat que requereix un consens molt ampli. Òbviament no hi renunciem», ha dit, pensant ja en el pròxim mandat.

Ricomà fa balanç i treu pit de la seva gestió

L'alcalde Tarragona també ha tret pit de la gestió del patrimoni, assegurant que «hem hagut de fer front a l'escàs manteniment dels monuments que ens vam trobar, com es va fer palès al principi de mandat havent de tancar per actuar a l’Amfiteatre, que presentava deficiències estructurals molt perilloses». En aquest sentit, ha afegit que «hi hem treballat durant molts mesos i actualment l’Amfiteatre torna a ser visitable amb seguretat».

El batlle ha recordat també que «estem avançant en actuacions emblemàtiques com Porta Tàrraco, que suposa la recuperació i adaptació de la Volta del Pallol i de la façana de l’antic beateri de Sant Domènec i una actuació de remodelació de l’espai de l’Antiga Audiència per convertir aquest projecte en el punt neuràlgic d’acollida dels turistes i visitants de Tarragona». Sense oblidar «l'obertura del Fortí de Sant Jordi».

Un altre dels aspectes que ha destacat són les inversions públiques compromeses per altres administracions durant aquest mandat, que sumen una xifra superior als 350 milions d'euros. Aquestes inversions inclouen, entre d'altres, la Necròpolis, el nou Hospital Joan XXIII, el Fòrum Judicial, la Residencial, el carril bici de Llevant o el Fòrum de la Colònia.

Pau Ricomà ha parlat també sobre el teixit comercial i l'impuls que s'ha donat als mercats de Bonavista i Torreforta. També ha destacat que «hem revertit la tendència de tancaments accelerats d'establiment al centre de la ciutat i, actualment i malgrat totes les dificultats estructurals, s’estan obrint més comerços».

Finalment, ha posat en valor les inversions en la dignificació de les escoles de la ciutat —1,2 milions d'euros en acabar el mandat— i haver desencallat alguns temes històrics, com el traspàs del Palau d'Esports de Tarragona, a l'Anella Mediterrània, o la Residencial.