Manel Castaño

El govern de Tarragona tanca files amb la CUP i rebutja les acusacions del PSC

Segueix viu el serial polític entre el PSC i la CUP de Tarragona per uns contractes a tres cooperatives de la ciutat

L'equip de govern de Tarragona, encapçalat per ERC, ha tancat files amb els seus socis de la CUP i ha rebutjat públicament les acusacions del PSC sobre suposades irregularitats en la contractació municipal de tres cooperatives afins als anticapitalistes.

En una compareixença pública, el portaveu del govern, Manel Castaño, acompanyat de la portaveu cupaire, Inés Solé, regidora de Junts, Elvira Vidal, i el conseller no adscrit, Hermán Pinedo, han lamentat l'«atac» cap a aquestes entitats i la falta d'ètica per part dels socialistes. La principal formació de l'oposició va anunciar aquest dilluns que traslladava el cas de possibles irregularitats en l'adjudicació de contractes municipals al Comitè d'Ètica Municipal i l'Oficina Antifrau.

La consellera de Serveis Socials i Cultura, Inés Solé, ha defensat que el model econòmic de l’Ajuntament de Tarragona «es vertebra sota criteris democràtics, horitzontals i assemblearis reglats per la transparència, l’equitat i la participació» i que «l’atac a tres cooperatives de la ciutat» respon a «una vendetta contra la CUP després d’anys d’aixecar catifes a l’Ajuntament de Tarragona».

Solé també ha puntualitzat que «l’Ajuntament de Tarragona no és l’únic ajuntament que treballa amb aquestes cooperatives, sinó que també ho fan l’Ajuntament d’Altafulla, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Cambrils i l’Ajuntament de la Selva del Camp, entre molts altres, i en cap d’ells governa la CUP».

Per tot plegat, el govern de Tarragona ha exigit «de forma enèrgica» una disculpa pública cap aquestes cooperatives per part del PSC.