Imatge de la presentació del congrés al monument tardoromà de Centcelles

Un congrés internacional estudiarà el monument de Centcelles a finals del mes de juny

La cita, que comptarà amb més d'una vintena d'especialistes, se celebrarà al Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona

Tarragona acollirà a finals del pròxim mes de juny del Congrés internacional 'El monument tardoromà de Centcelles: dades, context, propostes'. L'esdeveniment, que s'ha presentat aquest dijous, tindrà lloc entre els dies 28 i 30 de juny al Centre Tarraconense El Seminari de la capital tarragonina, tot i que els assistents també visitaran el conjunt monumental ubicat al municipi de Constantí.

L'objectiu del congrés és estudiar la naturalesa i les funcions d'un monument difícil d'interpretar i d'explicar. En aquest sentit, el monument de Centcelles està dotat d’una singularitat i d’una importància excepcionals. En aquest sentit, s’analitzaran les diferents hipòtesis fins ara establertes, així com els resultats que s’han assolit amb la intenció d’avançar en el coneixement sobre aquest conjunt patrimonial.

Per tal d'assolir aquest objectiu, el congrés comptarà amb la presència dels millors especialistes en arqueologia, història, història de l’art i teologia. En aquest sentit, seran més d'una vintena d'especialistes procedents de centres de recerca i universitats d'Europa, en unes jornades que es desenvoluparan en català, castellà i italià.

Institucions, organismes i administracions diverses donen suport

El congrés està organitzat per l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF), amb el patrocini del Pontificio Instituto di Archeologia Cristiana (PIAC), el suport de la Diputació de Tarragona, l'Arquebisbat de Tarragona, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Constantí, Repsol i Mútua Catalana.

Així mateix, col·laboren en la cita l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT) i la Universitat Rovira i Virgili (URV).