Imatge d'arxiu de lconsellera de Turisme de Tarragona, Laura Castel

La consellera Laura Castel no continuarà a l'Ajuntament de Tarragona per centrar-se en el Senat

Ho ha confirmat l'alcalde Ricomà en una entrevista a 'TAC 12' | Cinta Pastó n'agafarà el relleu, a l'espera de redefinir el cartipàs municipal

ACTUALITZACIÓ - 20.31 hores

L'alcalde Ricomà ho ha confirmat aquest vespre en una entrevista a 'TAC 12': Laura Castel no continuarà com a consellera a l'Ajuntament de Tarragona. El batlle, en aquest sentit, ha volgut aclarir que no es tracta d'una decisió «unilateral, amb presses» sinó que és «una cosa compartida, pensada per tots, amb el benentès que Laura Castel és una dona molt important a la ciutat de Madrid, és una persona que representa molt bé Tarragona en temes fonamentals, com les qüestions ferroviàries, energètiques o de la indústria petroquímica, i també temes de ciutat».

El relleu, ha confirmat l'alcalde, l'agafarà Cinta Pastó, a qui ha qualificat de «dona potent, una persona amb una gran orientació social». Ricomà ha apuntat que, amb aquest canvi, encara han de decidir «com el cartipàs municipal s'adapta a les característiques de cadascun dels nostres representants. En principi, evidentment, pot ser que Pastó agafi alguna de les responsabilitats de Laura Castel, però també en podria agafar d'altres».

NOTÍCIA - 10.57 hores

Canvis al govern municipal de Tarragona. Tot apunta que la consellera de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Contractació, Laura Castel  (ERC) hauria presentat la seva renuncia davant de Pau Ricomà, segons avança el ‘Diari de Tarragona’. El motiu de la seva marxa seria la seva voluntat de centrar-se exclusivament en el seu càrrec al Senat.

Així doncs, Ricomà ja ha començat a sospesar qui podria ocupar el lloc de Castel. En una reunió interna que es va celebrar aquest dilluns, 8 de juny, l’alcalde va avançar que l’escó de Castel seria ocupat per Cinta Pastó, qui va anar de número 8 per ERC a les passades eleccions municipals. Tot i aquestes informacions que sobrevolen la plaça de la Font, però, fonts municipals asseguren a TarragonaDigital que encara no hi ha cap decisió presa. Sembla que Laura Castel ja havia pres la decisió de deixar el consistori tarragoní abans de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, però el decret d'estat d'alarma ha obligat a allargar la situació.

L’encara consellera de Turisme vol centrar tots els seus esforços a la cambra alta estatal, on recentment va impulsar la creació d’una agència per reforçar la seguretat química de Tarragona, arran de l’explosió a IQOXE. Aquesta proposta va ser acceptada pel PSOE, Junts per Catalunya, Ciutadans, PNV i els Comuns. A més, Castel té un paper molt rellevant al Senat pel que fa a decisions estratègiques relacionades directament amb la ciutat de Tarragona.

Laura Castel va agafar el càrrec el 15 de juny de l’any passat. Una de les seves actuacions més polèmiques durant aquest any de legislatura de Castel va ser el cessament de l’exgerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas, perquè «no estava alineat amb els objectius prioritaris en matèria de turisme que té aquest equip de govern». La decisió va ser aprovada el passat mes de febrer per ERC, En Comú Podem, Junts per Tarragona i la CUP.