Imatge del Mercat de Nadal de Tarragona

La Conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona presenta les activitats de Nadal

Fires, música i moltes activitats s'inclouen en el programa d'actes que s'ha presentat aquest dimecres

La campanya de Nadal de la Conselleria de Comerç i dels Mercats de Tarragona arrencaran aquest divendres amb la Festa de l’encesa de llums i s’allargaran fins a la primera setmana de gener. En aquest sentit, el conseller Dídac Nadal ha explicat que es podrà gaudir d'un Nadal «amb tot allò que comporta tradició i proximitat».

Divendres a la tarda, la Rambla Nova acollirà una gran festa al voltant de l'arbre, amb inspiració en 'El conte de Nadal' de Charles Dickens. Després de l'encesa de llum de les 19 hores, la festa es traslladarà a la plaça Corsini, on a les 19.30 hores s'encendrà l'arbre i la nova decoració nadalenca del Mercat Central de Tarragona.

Els noms destacats

Aquest serà el tret de sortida per un cap de setmana amb regust nadalenc, com la Fira de l'Oli que s'ubicarà a la plaça Corsini divendres i dissabte o la Fira de Nadal, a la Rambla Nova. Precisament, la Fira de Nadal acollirà un any més l’escenari de l’amic invisible amb la proposta oberta a artistes locals i entitats que vulguin pujar a l’escenari. Serà del 10 al 23 de desembre.

Una de les propostes serà 'Una Navidad bestial', de l’entitat Revolución Pata, que el dia 10 de desembre a la tarda oferirà una acció de difusió i conscienciació de tinença responsable d’animals domèstics. En aquest sentit, aquest dia i a favor d’aquesta jornada, hi haurà una actuació de la cantant Gisela.

A l’escenari de l’amic invisible també hi pujaran, entre d’altres, el grup tarragoní El último vinilo, el dia 18 de desembre; així com l’actuació de Josep Ferrer i Ester Soto amb un karaoke delirant.  Altres grups tarragonins com la Stromboli Jazz Band i la Txaranga Tocabemolls, es faran sentir aquestes festes. 

Les propostes de la Via T

Per la seva banda, la Via T arrenca aquest cap de setmana amb les propostes dels comerços de proximitat al voltant del Black Friday, En aquest sentit, la responsable Judith Sentís ha animat els tarragonins i tarragonines a apropar-se. Sentís ha afegit que «volem fer d’altaveu de totes les promocions que es faran, que en alguns casos arribaran al 60% de descompte». 

Durant la campanya de Nadal, l'entitat comercial oferirà dos espais de dinamització: el ja tradicional a la Plaça Verdaguer —amb atraccions per als més petits— i d’altra banda, al darrer tram de la Rambla Nova, que afegeix activitats relacionades amb un escape room a l’estand de realitat virtual per als adolescents.

Enguany, també es manté i s’amplia la música al carrer «amb més de 40 actuacions confirmades fins ara, amb grups molt diversos i entitats i escoles de música de la ciutat», ha apuntat Judith Sentís. Així mateix es farà el concurs d’aparadors, del 12 al 27 de desembre, amb premis de 500, 200 i 100 euros, els guanyadors dels quals se sabran el 2 de gener de 2023.