Els taxistes de Tarragona estan «preocupats» per les pèrdues que comportarà pel sector l'entrada en funcionament de la nova variant del Corredor Mediterrani el 16 de desembre. La ciutat deixarà de rebre els trens de llarga distància, que es desviaran directament a l'estació del Camp de Tarragona. «Això ens provocarà perdre molts clients», lamenta el president tarragoní de l'Agrupació Ràdio Taxi, David Navarro. Reclamen «zones de prestació conjunta» per pal·liar els efectes negatius, com per exemple l'estació de l'AVE o l'Aeroport de Reus. D'altra banda, des d'aquest estiu han posat en marxa una aplicació per poder captar clientela jove i, així, modernitzar el servei.
t[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Els taxis de Tarragona reclamen «zones de prestació conjunta»
No és una novetat. Els taxistes tarragonins tornen a reclamar la creació de «zones de prestació conjunta». Aquesta vegada, però, ho fan amb la certesa de saber que la nova variant del Corredor del Mediterrani, entre Vandellòs i Tarragona, els comportarà pèrdues. «Si deixen d'arribar l'Euromed i altres trens com el de València o Alacant, nosaltres perdrem molts clients i a la Secuita estaran col·lapsats», defensa el president de Ràdio Taxi a la ciutat, David Navarro.
El desconeixement pel que comportarà aquest desviament és gran. «Ni els maquinistes de la Renfe en saben res. No tenim coneixement de què passarà amb els trens que es desviïn al Camp de Tarragona», lamenta V.B, taxista tarragoní. «Ens farà mal», expressa sobre la nova variant, però puntualitza que «nosaltres ja estem molt malament».
«No té sentit que les mercaderies passin pel centre de la ciutat i els passatgers per fora», lamenta un altre taxista. De fet, es remunten a la inauguració de l'estació del Camp de Tarragona —2006— per trobar el motiu de la davallada de clients a la ciutat: «Hem perdut molts diners i allò va ser una traïció. Tarragona ha perdut volum de negoci des d'aleshores», expressa Francesc Casares.
Per tal d'aconseguir la creació de «zones de prestació conjunta», s'han de posar d'acord els ajuntaments dels municipis implicats i cal comptar amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya. Això permetria, per exemple, que els taxistes tarragonins —i d'altres poblacions— poguessin atendre serveis a l'aeroport de Reus, a PortAventura, a la nova estació de Cambrils o a la del Camp de Tarragona. Navarro explica que les línies de treball «van per aquí» i que, aquest mes d'octubre, el col·lectiu es reunirà amb l'administració per tirar-ho endavant. «Tot seran beneficis. Contaminarem menys, farem menys quilòmetres buits i podrem atendre millor als clients», acaba dient.
Una nova aplicació per «aconseguir clientela jove»
Des d'aquest estiu, ja és possible a Tarragona demanar el servei de taxi a través d'una aplicació mòbil. S'anomena Taxi Més i també funciona en poblacions com Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges, Barcelona o Girona. «L'objectiu és modernitzar-nos i aconseguir clientela jove», explica el president de Ràdio Taxi.
Els usuaris de l'aplicació, quan reserven el servei, compten amb informació com el preu aproximat del mateix i la durada del recorregut. És en aquest moment quan poden escollir pagar el preu estimat o, si ho prefereixen, pagar el del taxímetre. «Ara estem demanant a l'Ajuntament que ens permeti estipular un preu fix i, a més, pagar 'online' abans de pujar al vehicle», diu Navarro. Per aquest motiu, caldrà que el consistori i els taxistes arribin a un acord.