L'Hostal Ram Room de Tarragona, a tocar de la Rambla Nova

Ja és una realitat: Es constitueix el Consell de l'Habitatge de Tarragona

Aquest dimecres es va celebrar la primera reunió d'aquest organisme consultiu de l'Ajuntament de Tarragona

Tarragona ha fet un pas decisiu en matèria d'habitatge aquest dimecres després de la constitució del Consell de l'Habitatge, un òrgan consultiu que està format per representants de diferents entitats de la ciutat, així com de les conselleries i àrees del consistori tarragoní. Aquest nou organisme s'encarregarà de fer el seguiment i control del Pla Local d'Habitatge 2021-2026.

Així mateix, el Consell de l'Habitatge de Tarragona, que es va reunir per primera vegada aquest dimecres, també té entre els seus objectius l'elaboració de propostes constructives sobre les polítiques d'habitatge per abordar les problemàtiques d'aquest àmbit, que segons ha assenyalat la consellera d'Habitatge, Eva Miguel, «són polièdriques per definició».

En aquest sentit, també està previst que l'òrgan també recollirà les opinions d'entitats i agents econòmics i socials. Així mateix, el Consell de l'Habitatge de Tarragona també farà propostes sobre qualsevol assumpte d'habitatge, alhora que elaborarà informes i fomentarà el diàleg i el debat entre els agents implicats.

Els membres del Consell de l'Habitatge de Tarragona

El Consell de l'Habitatge està format per representants de les conselleries d'Habitatge, Serveis Socials, Urbanisme i Territori de l'Ajuntament de Tarragona, dels grups polítics municipals, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a Tarragona, del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, de l'Institut Català de Serveis Socials, Foment i Habitatge del govern de l’Estat, del Servei Municipal de l’Habitatge i de l’IMSST.

Així mateix, també en formen part membres dels col·legis professionals, Cambra de la Propietat, associacions, gremis i agrupacions professionals, la Càtedra de l’Habitatge de la URV, associacions de veïns, les plataformes d’afectats per la hipoteca i el Sindicat d’Habitatge de Tarragona.