Imatge de la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Oberta la convocatòria de la 33a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

El Premi de Novel·la Pin i Soler està dotat amb 21.000 euros

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que enguany arriben a la seva 33a edició. Aquesta convocatòria constarà del 33è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el 23è Premi-beca de traducció Vidal Alcover, el 26è Premi de narrativa curta per Internet Tinet i el segon Premi Montserrat Abelló, a la trajectòria en l’àmbit de la traducció literària en català.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els organitza i convoca la Casa de les Lletres, de l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compten també amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i del Taller de Joieria Blázquez; i la col·laboració d’Angle Editorial, Cossetània Edicions, Edicions 1984, Núvol i TAC 12.

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins a la mitjanit del 18 de gener de 2023 al correu electrònic premisliteraris@tarragona.cat i els veredictes es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament de premis, la data del qual encara està per concretar. Tota la informació sobre les bases d'aquesta edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona es pot consultar al següent enllaç.

La dotació econòmica dels premis

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 euros i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines. L’edició va a càrrec d’Angle editorial. El jurat d’aquesta edició està integrat per Xavier Aliaga, Anna Ballbona, Mònica Batet, Lluís Anton Baulenas, Marina Porras i Carme Oriol Carazo com a secretària.

El Premi Vidal Alcover està dotat amb 12.000 euros. Les obres que es proposin traduir han de pertànyer al domini públic i, per tant, hauran d’estar lliures de drets. Alhora, els projectes presentats han de preveure que l’obra resultant es pugui publicar en un sol volum d’un mínim de 100 pàgines i d’un màxim de 400. El jurat està format per Esteve Bou, Marta Pera Cucurell, Jaume C. Pons Alorda, Pau Vidal, Monika Zgustova i Rosa Ibarz com a secretària.

Per últim, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 euros, a càrrec de la Diputació de Tarragona, i s’hi poden presentar narracions breus, de tema lliure, escrites originàriament en català i d’entre 3 i 6 pàgines. L’edició de l’obra guanyadora, amb un màxim de 14 textos més seleccionats, va a càrrec de Cossetània edicions. Així mateix, la Diputació publicarà aquest mateix recull al web de TINET, en format digital. 

El jurat d’aquesta edició del Premi Tinet està integrat per Teresa Colom, Àngel-O. Brunet, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto, Albert Ventura i Amadeu Roig com a secretari.