El coordinador de l'ANC a Tarragona ciutat presentarà la seva renúncia el dia 3 de desembre

Gilbert Frigola, el coordinador, assegura que «és una renúncia per qüestions laborals» | Altres informacions apunten que «hi haurien hagut problemes de relacions»

Gilbert Frigola, coordinador de l'assemblea nacional catalana a Tarragona, presentarà la seva renúncia al càrrec el pròxim dilluns dia 3 de desembre en una assemblea «oberta». Un cop hagi fet el pas, «s'obre un període de 15 dies, una setmana per presentar candidatures i l'altra per explicar els seus projectes. Si només hi ha un candidat, no caldrà que hi hagi eleccions». Frigola, que haurà estat set mesos i mig al capdavant de l'ANC a Tarragona, ha assegurat a TarragonaDigital que  la seva sortida «obeeix a motius de caràcter estrictament laboral».

L'encara responsable de l'assemblea tarragonina ha explicat que «pels horaris laborals que tinc no dono l'abast. A mi m'agradaria funcionar d'una altra manera. Ara bé, vull deixar clar que  hem mantingut la millor de les relacions amb els CDR i amb els partits polítics ha anat prou bé».

Tanmateix, altres informacions a les quals ha tingut accés aquest mitjà asseguren que  «l'assemblea a Tarragona només s'ha entès amb Òmnium i a més a més hi ha un cert desencís, un cert malestar, davant les campanyes que s'han realitzat, ja que entenen que no han servit de gran cosa». 

Frigola aposta per «la República» com «única manera de salvar els presos»

En una entrevista a TarragonaDigital, dies abans de la darrera Diada Nacional de Catalunya, Gilbert Frigola assegurava que  «la República és l'única manera de salvar els presos».

Frigola posava l'accent, pel que fa a Tarragona ciutat, en el fet que  «a més participació en les eleccions a Tarragona, més s'incrementa el vot independentista. Això és el que no volen veure aquells que asseguren que el 37% de vot sobiranista és la mostra que Tarragona no és Catalunya». Sobre un dels altres grans projectes de l'assemblea, «les primàries republicanes», el coordinador assegurava que «aquestes primàries són per triar el millor candidat a l'alcaldia de Tarragona i esperem que s'hi sumin els partits polítics».