Una catifa durant la celebració de Corpus a Tarragona

Les catifes, l'Ou com balla i el seguici festiu tornen a Tarragona per Corpus

S'ha convocat a la ciutadania per fer els preparatius de la catifa que es muntarà diumenge al Pla de la Seu

Tarragona ha preparat diverses activitats al voltant de la celebració de Corpus. La conselleria de Parcs i Jardins ha convocat la ciutadania a participar en l'elaboració d'una catifa a la Casa Balcells i que es posarà al Pla de la Seu.

Un acte que es farà el dissabte 18 de juny a les 17 hores a la Casa Balcells, on es faran els preparatius per a la catifa floral que es muntarà diumenge 19 a les 9 hores al Pla.

Per participar en aquesta activitat, es recomana portar un coixí i unes estisores de casa per participar en aquesta tradició que recupera la ciutat i que s’emmarca en l’adhesió de Tarragona a la xarxa de Viles Florides. 

La celebració del Corpus, durant el diumenge, recupera el seu format habitual amb l'Ou com balla a la font del claustre de la Catedral i l'ofici religiós.

Des del Pla de la Seu i després de dos anys d’absència, tornarà a sortir el Seguici de Corpus amb el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells acompanyats dels grallers dels Quatre Garrofers, Els Bordons i Pelacanyes.

A les 18 hores arribaran al Pla de la Seu per, des d’allí, donar inici a la processó que arrencarà a 18.30 h des de la Catedral i passarà pels carrers de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i tornarà al Pla de la Seu.

En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran una tanda de lluïment.  

La prèvia a Sant Joan 

Aquest cap de setmana, diversos racons de la ciutat s’ompliran d'actes previs a la celebració de Sant Joan i del Dia Internacional de la Música. A la plaça del Rei torna la fira Aproxima't, on es fomentarà els productes artesans locals i de proximitat d’alimentació, beguda i cosmètica natural del Camp de Tarragona.

També hi haurà diverses activitats durant el dia al voltant del consum responsable: xerrades, taula rodona, tallers, música d'ambient i degustació de productes. 

A la Capsa de Música, en el marc del Dia Internacional de la Música, l’Associació de Músics de Tarragona organitza el concert ‘Tribut al Soul’. A Sant Pere i Sant Pau se celebrarà la cercavila de foc infantil amb el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu.

I la nit, des de la plaça del Fòrum i fins als jardins de la Casa de la Festa, el Ball de Serrallonga, la Colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria de Tarragona acompanyats de la xaranga Band Tocats! faran la Desvetlla dels Ninots de les fogueres.

En acabar, es farà un tastet popular de la primera mamadeta de la temporada.