Correus «s'atura» a Tarragona amb una vaga del 85% de la plantilla

Els sindicats CCOO, UGT i CSIF s'han concentrat aquest divendres al davant de la Subdelegació del Govern per reclamar la fi de les retallades i de la precarització laboral

El servei de Correus de Tarragona s'ha «aturat» aquest divendres, 30 de novembre, amb motiu de la vaga convocada pels sindicats CCOO, UGT i CSIF que ha estat secundada pel 85% de la plantilla. Els treballadors reclamen que s'aturin les retallades i que el govern socialista «dignifiqui un servei que també afecta tots els ciutadans». Per això, prop d'una cinquantena de persones s'ha concentrat al davant de la Subdelegació del Govern amb pancartes per reivindicar les millores laborals. També s'han convocat dues jornades de vaga els pròxims 21 i 26 de desembre. 

En una setmana plagada de reivindicacions laborals, amb vagues en els sectors de la sanitat i l'ensenyament, els treballadors de Correus han reivindicat també millores i solucions al govern central. Aquest dijous a la nit, es va convocar una última reunió entre els sindicats i l'empresa. «A última hora vam rebre una proposta irrisòria», informaven des de CCOO, UGT i CSIF. Per això, la vaga va tirar endavant. «I ha tingut una resposta espectacular», recalcava el secretari del sector postal de Correus i membre de CCOO, Ramón Romeu. 

El 85% de la plantilla de Correus de Tarragona secunda la vaga

La jornada de vaga convocada pels sindicats majoritaris a Correus ha tingut un seguiment, arreu de l'estat, d'aproximadament el 80%, segons CSIF, CCOO i UGT. A Tarragona, aquest percentatge és superior: un 85% de la plantilla ha secundat la primera de les tres jornades de vaga convocades per aquest final d'any, un percentatge equivalent a prop de 850 treballadors. 

Segons han indicat els portaveus dels sindicats, a municipis com Calafell les oficines de Correus han tancat perquè «saben que està en perill la viabilitat de Correus i dels nostres llocs de treball», deia Oscar Ventura, de CSIF. Les principals reivindicacions del col·lectiu se centren en el fet que es  garanteixi el servei postal universal  amb un augment de recursos, que es creïn 15.000 llocs de treball fixes, que s'augmenti el salari congelat des de l'any 2010 i que s'adeqüin els mitjans actuals a un  «canvi» en el servei marcat per l'increment de la paqueteria

Les jornades de vaga seguiran en plena campanya de Nadal

Els treballadors asseguren que, si el govern central no respon, les jornades de vaga continuaran. De fet, els sindicats ja han convocat dues aturades més pels dies 21 i 26 de desembre. «No ens han deixat una altra sortida. Ahir ens van tornar a traïr, per això, seguirem reivindicant els nostres drets amb dues vagues més. I si no ens ensortim, seguirem fins les eleccions generals o fins quan toqui», subratllava Ramon Romeu. 

Les converses entre sindicats i empresa continuaran al llarg de les pròximes setmanes, però els treballadors insisteixen que cal una resposta del govern socialista, que «ara mateix fa les mateixes polítiques que el Partit Popular»