Imatge d'un professional sanitari fent una prova PCR a una dona durant el cribratge massiu a Bonavista

El cribratge de Bonavista detecta un únic positiu asimptomàtic entre els 840 participants

Només un 10% del veïnat del barri ha respost a la crida de Salut, que esperava arribar als 1.500 participants

El cribratge  realitzat entre dijous i dissabte de la setmana passada al barri de Bonavista,  a Tarragona, va detectar un únic positiu asimptomàtic de Covid-19 entre les 840 proves PCR que es van fer a les persones que s'hi van presentar voluntàriament. Es tracta d'un resultat més baix que en altres accions d'aquest estil, ha apuntat Salut. El cribratge va activar-se després de l'increment dels índex de SARS-CoV-2 a les aigües residuals de les darreres setmanes.

Paral·lelament, des del dia 6 d'abril al barri s'han diagnosticat quinze casos de coronavirus  en persones simptomàtiques. El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha reconegut que les 840 proves fetes representen poc més d'un 10% dels veïns convocats al cribratge  i queden molt per sota de les perspectives  de Salut, que se situaven entre les 1.000 i 1.500.

En aquest sentit, Descarrega ha obert la porta «a analitzar» si les persones que participen en les jornades de tests massius són els col·lectius als quals es vol dirigir específicament el Departament o si, en canvi, cal «realitzar altres estratègies  molt més properes a aquelles persones o grups d'edat en els quals hi ha interès  en fer el cribratge».