Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El fum dificulta la visió del primer espectacle del Concurs de Focs Artificials de Tarragona.

La primera jornada del concurs de focs de Tarragona, aprovada per poc

La inexistència de vent va provocar que el fum s'instal·lés a sobre de la punta del Miracle durant tot l'espectacle, que va mancar de ritme i potència

El fum dificulta la visió del primer espectacle del Concurs de Focs Artificials de Tarragona.
El fum dificulta la visió del primer espectacle del Concurs de Focs Artificials de Tarragona. | Àngel Ullate

 

La pirotècnia Esteban Martín, nascuda a Granada, va ser l’encarregada d’obrir la 29a edició del Concurs de Focs Artificials de Tarragona.  Com és habitual, milers de persones van acostar-se a la platja del Miracle i voltants per poder gaudir de l’espectacle de llum, color i so. Però l’acumulació de fum a la punta del Miracle i l’aposta dels granadins van propiciar que el ‘show’ no fos tan brillant com s’esperava.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

La primera jornada del Concurs de Focs de Tarragona no acaba de convèncer

El públic de Tarragona aplaudeix sempre que l’espectacle ho mereix. De fet, fins i tot és massa generós. Aquest dimecres a la nit, en la primera jornada del Concurs de Focs Artificials, va tornar a demostrar que té criteri i capacitat suficient per jutjar un espectacle pirotècnic. L’experiència és un grau i ja fa 29 anys que a la ciutat hi fan focs.

Puntual, a dos quarts d’onze, començava l’espectacle dels granadins. Poques palmeres i aquàtics, moltes formes i colors, poca potència en els esclats però un bon grapat de xiuladors. Així podria resumir-se la primera jornada, marcada per la inexistència de vent, fet que va provocar que el fum romangués durant els vint minuts de castell a sobre de la punta del Miracle. Aquest fet va dificultar la visió de gran part del conjunt.

Els coets aquàtics, que sempre agraden al públic de la ciutat, no van arribar fins passat l’equador de l’espectacle.  Ara bé, quan van aparèixer, van fer recular diversos dels vaixells que van acostar-se a la part esquerra de la platja per veure el joc de llums i colors de ben a prop. Unes pampallugues de color vermell que queien poc a poc sobre l’aigua van provocar l’aplaudiment més sorollós de la nit.

Les pampallugues vermelles sobre l'aigua de la platja del Miracle, en un dels moments més aplaudits de la jornada d'ahir.
Les pampallugues vermelles sobre l'aigua de la platja del Miracle, en un dels moments més aplaudits de la jornada d'ahir. | Àngel Ullate

 

Traca final amb poca càrrega

El públic esperava impacient l’arribada de la traca final. Durant tot l’espectacle, els aplaudiments van ser més aviat menors, malgrat que van anar creixent a mesura que passaven els minuts. La traca era, doncs, el plat fort. Una combinació d’aquàtics, palmeres a mitja alçada i potència en l’esclat van encarrilar el final.

Això, però, no va ser suficient, atès que la majoria de tarragonins entenen la traca com el punt on més soroll i petards hi ha d’haver al cel. La resposta, un tímid aplaudiment i una ràpida fugida cap a casa per evitar retencions. Els d’Esteban Martín, que van disparar 419 quilograms de pólvora, no van acabar de convèncer. Aquest dijous serà el torn de la Pirotecnia Alpujarreña, també de granada. Han preparat 652 quilograms de pólvora per il·luminar, altra vegada, la platja del Miracle de la ciutat.