Arquebisbe de Tarragona.

La CUP, en contra que el seguici tarragoní doni la benvinguda a l'arquebisbe

«És prioritari preservar la laïcitat de la institució municipal», diuen els cupaires, en referència a la decisió que es prendrà des de la comissió assessora del seguici

La CUP es mostra en contra que els elements del seguici popular de Tarragona actuïn el proper 8 de juny en la cerimònia de presa de possessió del nou arquebisbe de Tarragona, l'empordanès Joan Planellas. Aquesta actuació excepcional es fa des de fa segles a mode de benvinguda del seguici al nou arquebisbe metropolità de la ciutat, però els anticapitalistes s'hi mostren d'esquenes.

La decisió d'actuar-hi o no es prendrà per part de la comissió asssessora del seguici, convocada per als propers dies, però des de la CUP consideren que «és prioritari preservar la laïcitat de la institució municipal» i, en aquest sentit, s'oposen a la sortida excepcional proposada.

Jaume López (CUP) creu que cal separar els afers institucionals dels religiosos

«El fet de no garantir una separació real entre els afers públics com són els institucionals i els privats com la religió crea una connivència entre el poder eclesiàstic i l'Ajuntament», assegura el regidor cupaire a l'Ajuntament de Tarragona, Jaume López, que assenyala que aquesta «connivència»,s'ha traduït en el fet que el consistori tarragoní  «hagi mirat cap a una altra banda pel que fa a les  declaracions masclistes, homòfobes i justificant els abusos sexuals a menors» de l'anterior arquebisbe, Jaume Pujol.

Finalment, el conseller tarragoní  Jaume López, considera que el fet que aquesta sortida del seguici sigui, tal com va assenyalar l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, «una tradició des de fa 500 anys» no és «motiu suficient en cap cas» per tal de dur-la a terme, de nou, el proper dia 8 de juny en l'arribadaa Tarragona de l'arquebisbe Joan Planellas.

«Considerem prioritari preservar la laïcitat així com el respecte igualitari per a totes les opcions religioses», ha dit López. La CUP reitera, a més, que l'Església catòlica disposa de diversos «privilegis» i, en el seu programa electoral, assenyala la «necessitat» d'acabar amb aquests. «Aquesta és una bona ocasió per començar a fer-ho», assenyalen des de la formació anticapitalista.

També et pot interessar