Imatge del buc Toralla, que aquest dimarts atracarà al Port de Tarragona

La CUP de Tarragona denuncia l'arribada d'un vaixell de l'exèrcit espanyol a la ciutat

La formació recorda que el ple va aprovar una moció contra la presència d'embarcacions militars i de guerra

La CUP de Tarragona ha denunciat l'arribada d'un vaixell de l'exèrcit espanyol al port de la ciutat. Apunten que el ple va aprovar una moció contra la presència d'embarcacions militars i de guerra, amb els vots a favor d'ERC, JxT, ECP i la CUP.

Per això, la formació ha instat el govern municipal a fer un comunicat «de rebuig» a la presència del buc. També ha sol·licitat una reunió amb el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, «per esclarir el posicionament» de la institució.

El buc 'Toralla' està previst que atraqui al Port de Tarragona aquest dimarts, 8 de juny, després d'haver fet escala a Roses. El buc romandrà atracat fins a l'endemà i farà tasques de vigilància i seguretat.

Segons informa el Ministeri de Defensa, entre les seves missions s'inclouen la vigilància i el control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pescar i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic. 

El buc porta el nom del topònim de l'illa de Toralla, ubicada a la ria de Vigo, unida a aquesta per un pont. Té una eslora màxima de 28,5 metres, una màniga de 6,64 metres i un calat d'1,88 metres. Els seus dos motors dièsel MTU 8V de 2100 cv permeten que arribi a una velocitat màxima de 20 nusos. Compta amb una metralladora Browning de 12,7 mm i la seva dotació la formen 13 marines de l'Armada Espanyola.