Pla general del partit d'handbol entre Espanya i Sèrbia al Palau d'Esports de Tarragona durant els Jocs Mediterranis 2018

La CUP denuncia 4 anys després la venda de les entrades dels Jocs Mediterranis

Els cupaires afirmen que l'esdeveniment esportiu va ser una «instrumentalització dels interessos espanyolistes»

Fa quatre anys que es van celebrar els Jocs Mediterranis de Tarragona i encara aixequen polseguera. L'últim incident al voltant d'aquest esdeveniment esportiu és per la presumpta irregularitat de la venda d'entrades. Així ho ha denunciat la CUP de Tarragona a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya, explicant que es basa en dos punts. 

Per una banda, el fet que la societat civil va poder comprar entrades quan no es complien els requisits; i de l'altra, que les invitacions per assistir als actes i proves esportives van representar el «triple» respecte a les localitats venudes.

«Presumiblement, per tenir un ambient favorable a la presència del rei Felip VI en un acte pagat amb diners públics», ha dit la militant, Gemma Vendrell. També han lamentat que l'esdeveniment va ser una «instrumentalització dels interessos espanyolistes».

Més de 60.000 entrades regalades

Segons Vendrell, la societat civil va tenir accés al sistema de venda d'entrades quan encara es trobava en el període de venda anticipada. En aquells moments, assegura, la venda de localitats estava reservada exclusivament a comitès olímpics nacionals o patrocinadors.

La cupaire també ha assenyalat que la denúncia es basa en el fet que les invitacions van ser el «triple» de les entrades venudes. En concret, es van regalar 60.950 localitats i se'n van vendre 28.940, sense tenir constància a qui es donaven, indiquen des de la CUP.

Els anticapitalistes han denunciat l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, Javier Vilamayor, Víctor Sánchez i Salvador Camaño, com possibles responsables del «frau», i a l'Ajuntament de Tarragona i Societat Civil Catalana, entre altres entitats i institucions.

«Els Jocs Mediterranis van representar un malbaratament de recursos públics, la instrumentalització de l'esdeveniment en favor dels interessos espanyolistes, la militarització de la ciutat i un desgavell organitzatiu, juntament amb l'absència total d'assumpció de responsabilitats o autocrítica», han manifestat.

Finalment, la CUP ha organitzat una xerrada el pròxim dilluns per aprofundir sobre els Jocs Mediterranis. Hi participarà Rafa Marrasé, periodista de Porta Enrere, que va destapar el cas, i de la diputada Laia Estrada.