Josep Acero repta la CUP a dir que «volen prohibir les terrasses a Tarragona»

La CUP considera que «les terrasses expulsen tota aquella activitat que no sigui econòmica» i el conseller de Domini Públic, Josep Acero, anuncia «una comissió per aprovar els nous criteris per tenir una terrassa»

S'apropen les eleccions municipals i és el moment de confrontar projectes i models de ciutat. En aquest context s'ha d'entendre el comunicat sobre «la massificació de terrasses» emès per la CUP, aquest dilluns 13 d'agost, i la resposta del conseller d'Ocupació de Domini Públic, Josep Acero (PP).

En declaracions a TarragonaDigital, Acero ha reptat la CUP  a dir que el que «realment volen és prohibir les terrasses a Tarragona». «A veure qui és el valent de dir-li a un petit empresari de la plaça Corsini, que ho té tot en regla, que no pot obrir una terrassa després de tot el que han aguantat durant les obres del mercat», s'ha preguntat el polític popular.

Josep Acero ha avançat a aquest mitjà que «passat Santa Tecla reprendrem la comissió de treball  per enllestir una nova ordenança que ajudi a posar ordre en el tema de les terrasses. En aquesta comissió volem que hi siguin present totes les forces polítiques del consistori  i que les decisions es prenguin per unanimitat».

«Entenem que aquesta comissió és el marc per estudiar on es poden obrir terrasses, en quins carrers sí i en quins no, i evitar situacions com les que diu la CUP, de problemes de les persones amb mobilitat reduïda per la presència de terrasses», ha afegit el també conseller de Mobilitat i Accessibilitat.

La postura de la CUP

Per la seva banda, la Candidatura d'Unitat Popular, en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, ha lamentat que «la massificació de les terrasses és una problemàtica a diversos barris de la ciutat,  com són la Part Alta i la zona de la Plaça Corsini. L'augment de les llicències esmicola progressivament l'espai públic».

La CUP ha reivindicat  «més bancs per seure-hi, més arbres i vegetació, menys arquitectura defensiva i menys mercat i mercadeig». També han reclamat que «l'afany recaptatori de l'ajuntament per tal de tapar els múltiples forats de la gestió de Ballesteros no pot avantposar-se al Dret a la Ciutat dels tarragonins i les tarragonines».

Per últim, han assegurat que volen «encetar un debat públic en el qual puguin participar els diferents agents implicats (hostaleria, veïnat, etc.) per tal de definir les limitacions i ordenació de l'espai públic».