Imatge de l'estructura a la plaça Sedassos

La CUP de Tarragona reclama de nou la retirada de l'estructura de les grades de la plaça dels Sedassos

Les anticapitalistes insisteixen en la necessitat «d'anar a una entre les diferents administracions»

El grup municipal de la  CUP de Tarragona ha fet públic, aquest dilluns, 5 d'octubre, que tornaran a insistir en la necessitat de retirar l'estructura de les  grades del circ annexes a la plaça dels Sedassos. La petició la traslladaran al govern municipal en el mar del conseller assessor en matèria de  patrimoni  històric-artístic de Tarragona  que tindrà lloc aquest dimarts, 6 d'octubre, 

Les anticapitalistes han recordat que, segons ells, la intervenció que es va dur a terme en aquest indret de la Part Alta es va realitzar «com un capritx personal del PSC» i representa «un  pedaç sense cap mena de lògica que, en cap cas, ajuda a entendre i explicar el conjunt patrimonial». En aquest sentit, les cupaires també han alertat que el material metàl·lic utilitzat «pot malmetre greument les restes arqueològiques, com també pot passar al Teatre romà».

Des de les files cupaires s'ha fet incís en el fet que el tram  del circ annex a la plaça dels Sedassos està inclòs en la denúncia  que es va fer arribar a la UNESCO respecte a l’estat dels monuments Patrimoni de la Humanitat i que va comportar una inspecció d’aquests per part d’ICOMOS. La formació anticapitalista també ha posat sobre la taula el mal estat dels solars adjacents al tram de Sedassos, que també formen part del gran monument que és el  circ romà  i que han patit un procés d’abandó molt preocupant segons les cupaires. 

Reclamen la taula de gestió del patrimoni

La CUP de Tarragona ha insistit en la seva fórmula per millorar la conservació del patrimoni tarragoní: la creació  de la  taula de gestió del patrimoni. Amb aquest nou organisme, segons les cupaires, es faria front al gran problema del patrimoni arqueològic de Tarragona que ha estat «la impossibilitat, per manca de voluntat política, d’anar a una entre les diferents administracions» amb competències en el patrimoni de la ciutat.  La CUP ha  explicat que aquest espai de coordinació estava dins els acords de pressupostos amb el govern de coalició tarragoní i, segons, elles, encara no s'ha fet realitat.