Vespre atrafegat pels membres de la formació anticapitalista a la ciutat de Tarragona. A les 7 de la tarda assistien a una concentració davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona de suport als alcaldes cupaires detinguts aquest dimecres, 16 de febrer, a les comarques gironines per la policia nacional. Mitja hora després, i a la sala d'actes de l'institut municipal d'educació de l'Ajuntament de Tarragona,portaven a terme «una assemblea oberta» per explicar què ha fet la CUP a Tarragona.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Davant unes 50 persones, Laia Estrada, portaveu dels anticapitalistes a la plaça de la Font; Jaume López, regidor tarragoní cupaire i el seu successor, Jordi Martí, han explicat què han fet al consistori des de tres eixos molt concrets presentats per cadascun d'ells: la tasca del grup municipal; la tasca del grup fora de la institució i la tasca de l'assemblea local cupaire.
La lluita contra la corrupció, principal punt de treball dels anticapitalistes a Tarragona
Les xifres de la tasca del grup municipal són les següents: «més de 600 reunions; més de 500 notes de premsa; al voltant de 150 mocions i més de 100 vídeos». L'acció política es tradueix en conceptes menys tangibles. Abans d'entrar al terreny dels intangibles, paga la pena destacar que els cupaires tarragonins han presentat, també, un balanç de comptes, econòmics, i els números estan pràcticament quadrats: 55 mil euros d'ingressos i 56 mil de despeses. El percentatge més gran de despeses està destinat «a acció jurídica»; és a dir, aquells casos que la CUP ha portat a fiscalia, sent el més destacat Inipro.
Estrada ha explicat que entre els deu temes que més han treballat està «la corrupció» i és que, segons els anticapitalistes, «hem lluitat per desemmascarar el caràcter caciquil i corrupte del govern municipal. Hem fet la feina que l'oposició no feia i els cacis d'aquesta ciutat saben que no ho tenen tan fàcil amb nosaltres al consistori. Tanmateix no totes les causes que hem portat als jutjats han acabat sent delicte. Per exemple, els Jocs Mediterranis per nosaltres són corrupció».
La resta de temes que han tractat la CUP, els habituals en una formació d'esquerres: polítiques participatives i de transparència real; defensa de les municipalitzacions dels serveis públics, «els contractes externs comporten treballadors municipals precaris i una despesa superior a la que tindríem si fos municipal»; la defensa dels drets laborals dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament; el dret a l'habitatge, «a la ciutat hi ha 15.000 pisos buits, no el miler que diu el conseller Milà»; la cohesió de la ciutat, del centre amb els barris; polítiques de gènere; i la qüestió de l'alliberament nacional.
López i Martí han parlat, per la seva banda, de la tasca política «des del carrer», ja que cal tenir present que l'esquerra independentista, de la qual n'és un rostre més, entén que la feina dels seus representants s'ha de dur a terme des del poble i des de les institucions. Els assistents han pogut endur-se un exemplar de 'l'infocup', un petit diari de quatre pàgines amb Josep Fèlix Ballesteros, «un cacic corrupte i mentider» segons Estrada, com ase dels cops dels anticapitalistes.