Eva Miguel, cap de llista de la CUP de Tarragona

La CUP de Tarragona nega que hagin beneficiat empreses «afines» a la seva formació

Els anticapitalistes consideren les acusacions del PSC una «cortina de fum» per contrarestar el cas Inipro

La CUP de Tarragona ha negat que hagin beneficiat empreses «afines» a la seva formació amb contractes menors, responent així a les acusacions que aquest dijous va fer la portaveu del PSC, Sandra Ramos. La portaveu municipal de la CUP i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Eva Miguel, ha assegurat que les afirmacions socialistes són «una cortina de fum» per contrarestar el cas Inipro, que està pendent de judici.

Aquesta qüestió s'ha tractat durant la sessió plenària d'aquest divendres, durant la qual la consellera de Cultura, Inés Solé, ha rebatut les informacions que va fer el PSC i els ha demanat que la pròxima vegada donin informació verídica i que no barregin conceptes per fer «menys el ridícul».

«Amb aquesta estratègia del PSC es posa en dubte la professionalitat de les empreses»

Per la seva banda, Eva Miguel ha destacat que «estem molt contentes que iniciatives d'economia social i solidària sorgeixen a la ciutat», alhora que ha destacat que «des de l'Ajuntament es tenen en compte aquests valors per tirar endavant projectes de tota mena». La portaveu cupaire ha afegit que «van molt més enllà de les àrees de la CUP i que, a més, treballen amb altres ajuntaments».

En aquest sentit, ha assegurat que les empreses assenyalades pels socialistes «són professionals que fan un servei de qualitat i amb aquesta estratègia del PSC es posa en dubte la professionalitat, perquè es taca a la CUP i a totes aquestes entitats». La portaveu ha dit que els socialistes «estan nerviosos perquè el judici d'Inipro està a punt d'arribar» i ha demanat una disculpa pública a les cooperatives.

Cal recordar que aquest dijous, el PSC va acusar els anticapitalistes d'haver «incrementat en un 1.200%» la facturació de tres empreses cooperativistes —El Far, Gamlab i Escamot, properes als cupaires, segons els socialistes— des que el partit forma part del govern municipal.