Danae Boronat

La periodista tarragonina Danae Boronat serà la pregonera de les festes de Santa Tecla

Agafa el relleu del baríton Àngel Òdena

Les festes de Santa Tecla d'aquest 2022 ja tenen pregonera. La periodista tarragonina Danae Boronat serà l'encarregada de donar el tret de sortida a la part tradicional de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament.

Així li ha comunicat personalment l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha explicat que «quan li vaig proposar, no va dubtar ni un segon. És una dona que representa magníficament el sentiment d'orgull de ciutat, de feminisme i de superació».

D'aquesta manera, Danae Boronat agafa el relleu de l'últim pregoner de la festa tarragonina, el baríton Àngel Òdena. El Pregó de les festes tindrà lloc, com és habitual, el pròxim 21 de setembre.

El pregó de la Festa Major de Santa Tecla 2020
Santa Tecla ja té nova pregonera | Àngel Ullate

Danae Boronat, pregonera de les festes de Santa Tecla

Danae Boronat Lozano va néixer a Tarragona l'any 1985. La seva trajectòria professional està emmarcada dins del periodisme i, en concret, especialitzada en l'esport.

En aquest àmbit, a més, el  maig del 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió en castellà (Atletico-Sevilla per La Liga TV). També va narrar els partits del Mundial de França 2019 de futbol femení.   

El vincle de Danae amb el periodisme va començar a la facultat de la Universitat Rovira i Virgili. Va començar exercint com a periodista esportiva a RNE Tarragona, on va explicar l'ascens del Nàstic a Primera Divisió i col·laborant a Ràdio Sant Pere i Sant Pau.

Després d'aquest pas per les emissores de ràdio, posteriorment va treballar al programa local d’esports d’Onda Cero durant tres temporades.

El 2010 va fer el salt a la televisió. A Cuatro va començar a fer el seguiment del FC Barcelona, al programa d'esports Deportes Cuatro. I el  2015, va passar al canal esportiu beIN Sports on presenta diversos programes de futbol.

Des del 2018 presenta a Movistar els programes de 'La Casa del Fútbol' així com col·labora habitualment a 'Tu Diràs' de Rac1, al 'Matí' de Catalunya Ràdio i al canal Esport3.   

Boronat ha manifestat en diverses ocasions la seva preocupació per «trencar el sostre de vidre als mitjans de comunicació i obrir el camí a les futures periodistes». En aquest sentit, al 2021 va publicar el seu primer llibre 'No les llames chicas, llámalas futbolistas' Del maltrato al reconocimiento, la lucha por la igualdad en el fútbol.