El quiosc de la plaça Imperial Tàrraco, a Tarragona

Què passa amb el quiosc de Tarragona? El debat que ha fet bullir les xarxes

El quiosc és de titularitat municipal i la concessió acaba el pròxim octubre de 2021

Tarragona  viu uns dies intensos al voltant de l'icònic quiosc de la plaça Imperial Tàrraco. El pròxim 21 d'octubre finalitza la concessió, amb els termes i condicions de 1967, i el seu futur sembla ben lluny d'aquesta zona. 

Un dels motius principals de la seva eliminació és el pas del carril bici, que passarà per on està actualment ubicat el quiosc. Un fet que no permetia la convivència de totes dues estructures.

Una opció que es va haver de descartar era moure el quiosc. Una operació inviable tècnicament perquè, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Xavier Puig, «cauria a trossos de vell».

Enfront d'aquesta decisió, el consistori li dona diverses opcions als actuals concessionaris, mentre des de l'oposició s'ha rebut la notícia amb indignació. Un debat que és a foc viu a les xarxes socials.

Un quiosc de titularitat municipal i amb normes de 1967

Els inquilins del quiosc de la plaça Imperial Tàrraco fa 54 anys que el regenten. L'any 1967 es va formalitzar la concessió, amb les normes que hi havia en aquesta època. Una concessió que finalitza enguany, durant el mes d'octubre. 

El conseller de Patrimoni Històric, Joventut i Cooperació, Hermán Pinedo, ha estat dels més actius en el debat a Twitter. Ha explicat tots els detalls de l'actual situació en què es troba el procediment del quiosc.

Seguint les normes de l'any en què es va signar la concessió, hi ha un seguit de productes que no es poden vendre, així com segueix un cànon mensual menor que en altres quioscos de la ciutat. «Us imagineu un negoci en l'any 2021 amb normes de 1967?», deia Pinedo. 

En aquest sentit, després d'una reunió entre el conseller i els concessionaris se'ls va plantejar algunes opcions. Una era un canvi d'ubicació amb una concessió en precari d'un any. Els llocs serien el quiosc  davant de l'Institut Vidal i Barraquer i el situat a l'esquerra de la Font del Centenari.

Una altra opció que contempla Xavier Puig, a part de donar vida als que hi ha buits, és la construcció d'un de nou. Tot i això, segons Pinedo, la millor opció és presentar-se al nou concurs públic.

La pèrdua del quiosc a la plaça Imperial Tàrraco, però, no ha agradat al PSC. En un vídeo on surt el conseller Mario Soler, expliquen la importància d'aquest establiment a la ciutat de Tarragona. 

«El quiosc du a terme una important unció social per la ciutat de Tarragona», expliquen. En aquest sentit, els socialistes asseguren «fet tot el possible» per aturar aquesta «barbaritat».