Façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font

TGN demana a Generalitat i Estat recursos pels sectors que lluiten a primera línia contra la pandèmia

L'Ajuntament ha aprovat una declaració institucional en l'inici del consell plenari telemàtic d'aquest divendres

El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona, que se celebra aquest divendres de manera telemàtica, ha aprovat una declaració institucional sobre la pandèmia de la Covid-19. El text reconeix i agraeix, en nom de la ciutat de Tarragona, «la tasca realitzada per les persones treballadores dels serveis sanitaris, farmacèutics i de cura, en primer lloc, així com les persones que treballen als sectors agroalimentaris, de la neteja, dels mitjans de comunicació, dels cossos de seguretat, emergències i protecció civil».

Alhora, la declaració institucional també ha remarcat el paper que estan tenint en aquesta crisi «els sectors del transport, dels sectors comercials, dels sectors químics i energètics, de les administracions públiques, a les persones treballadores socials i educadores socials i les entitats socials, així com totes les persones que han de realitzar serveis essencials presencials en temps de confinament i especialment les persones vinculades a les xarxes de suport i de solidaritat existents a la ciutat i totes aquelles que estan donant suport a les veïnes i veïns que ara més ho necessiten».

El text també recull una demanda a la Generalitat de Catalunya i al govern espanyol que «mobilitzin amb immediatesa tots els recursos necessaris per proveir el material de protecció necessari i adequat pels sectors abans esmentats». La declaració institucional finalitza amb «el ferm compromís de l’Ajuntament de Tarragona d’estar al costat de la ciutadania tarragonina en aquests moments difícils i fins a la superació de totes les conseqüències de la pandèmia».