L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016.

Deneguen a l'Ajuntament de Tarragona la possibilitat de personar-se en el cas Inipro

El jutjat justifica que la petició és extemporània però la resolució encara es pot recórrer en apel·lació

El jutge del cas Inipro, que investiga presumptes desviaments de fons de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona al PSC, ha denegat a l'Ajuntament de Tarragona la possibilitat de personar-se com a acusació particular. Segons han confirmat a l'ACN fonts judicials, el jutge ha denegat la petició per «extemporània», atès que es va presentar en un moment processal en què ja s'havia incoat la interlocutòria de procediment abreujat i s'havia qualificat el delicte. Malgrat tot, la resolució del jutjat d'instrucció número 1 no és ferma i encara es pot recórrer en apel·lació. Entre els nou encausats hi ha l'exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i la regidora socialista Begoña Floria.

La fiscalia acusa Ballesteros dels suposats delictes de prevaricació, malversació, frau, falsedat en document públic i falsedat en document mercantil, i li demana 5 anys i 8 mesos de presó . De la seva banda, l'acusació popular exercida per la CUP  eleva la petició fins els 13 anys de presó  perquè afegeix delictes com suborn  i tràfic d'influències, i l'Ajuntament —pendent de si finalment podrà personar-se o no— pretén una petició de 14 anys.

El cas gira sobre el contracte  subscrit l'any 2010 entre l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l'empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l'associacionisme de població immigrant però, segons les acusacions, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

En la interlocutòria d'incoació de procediment abreujat, el jutjat d'instrucció apuntava que es van contractar persones afiliades o simpatitzants del PSC per tal de dur a terme activitats com ara atendre les xarxes socials i fer funcions comunicatives a favor de l'alcalde de cara a les eleccions municipals del 2011. L'import presumptament defraudat puja a 276.000 euros. El PSC  podria haver de respondre a títol lucratiu dels fets si es confirma que era «beneficiari últim» dels actes realitzats pels contractats per Inipro.