Imatge de la Convenció Nacional 2022 de la JNC

Denuncien que un càrrec de Convergència a Tarragona assetjava joves de la JNC

L'exmilitant de la JNC Nil Garcia ha destapat el cas de suposat assetjament sexual a través d'un fil a Twitter

L'exmilitant de la JNC Nil Garcia ha destapat el cas de suposat assetjament sexual d'un càrrec de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona a través d'un fil al seu compte de Twitter. Una versió que han corroborat altres joves de la JNC, que denuncien que el polític «fa anys que repeteix el mateix patró amb alguns dels militants més joves de l'organització».

Els fets, segons relata Garcia, van tenir lloc l'any 2013, i, sense revelar-ne la identitat, ha assegurat que el seu assetjador tenia 50 anys i havia estat regidor d'una important ciutat de la demarcació. En aquest sentit, també ha revelat que va presentar una denúncia interna al partit, però que aquesta va acabar «en res».

Després d'explicar el seu cas a les xarxes socials, Nil Garcia ha assegurat que més d'una vintena de persones l'han contactat que havien patit casos similars al seu amb la mateixa persona com a protagonista.

El suposat assetjament va tenir lloc quan Garcia era menor d'edat

Garcia ha donat molts detalls sobre l'assetjament sexual per part del polític a qui anomena 'Q'. Els fets van tenir lloc quan ell tenia 16-17 anys i el càrrec de CDC a Tarragona, 50. Així, ha explicat com primer es va guanyar la seva confiança presentant-li persones rellevants del partit, però que després la relació va derivar en converses de contingut sexual a través d'un grup de WhatsApp que el polític va crear amb ell i un altre jove de la JNC.

En el seu escrit, Garcia també ha lamentat que la denúncia interna al partit acabés «en res», assegurant que «no van veure indicis de mala praxi que un tio de 50 anys conversés de sexe amb dos nois de 16-17 anys i que tingués el vídeo d'un d'ells masturbant-se».

La JNC s'ha posat en contacte amb el secretari general de Junts per tractar aquest cas

En relació amb aquesta denúncia pública, el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha assegurat que s'ha posat en contacte amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, per «coordinar actuacions», alhora que ha expressat el seu suport a les persones afectades pels fets denunciats.

«Arran de les denúncies d'assetjament per part de militants i exmilitants de la JNC, expresso el meu suport i el de la JNC a les persones afectades i em poso a la seva disposició per tal d'esclarir els fets i actuar en conseqüència. Tolerància zero amb l'assetjament», ha afegit Clapés-Seganyoles a través del seu compte de Twitter.