Imatge d'arxiu de sis rates en una finestra

Vídeo: Les rates que corren pel centre de Tarragona

Per les xarxes socials corre un vídeo en què es veuen diversos rosegadors a tocar de la Rambla Nova

La neteja dels carrers de la ciutat és una de les queixes reiterades dels veïns i veïnes de Tarragona. Són molts els ciutadans que a través de les xarxes socials han criticat l'estat d'algunes zones de la capital tarragonina, tant al centre com als barris. En aquest sentit, la brutícia als carrers provoca l'aparició de plagues com paneroles, insectes i, fins i tot, rosegadors.

La darrera denúncia ha arribat a través de la xarxa social Instagram, on el compte TGN Legends ha publicat un vídeo que s'ha viralitzat. Les imatges en qüestió estan gravades al carrer Fortuny, a tocar de la Rambla Nova, i en elles s'hi veuen fins a cinc rates, amb gent passejant al fons per la cèntrica via de la capital tarragonina.

El solar de la Rambla Nova, cantonada amb carrer Fortuny, un niu de problemes

El vídeo està gravat just davant del solar que fa cantonada entre la Rambla Nova i el carrer Fortuny, on alguns veïns han denunciat la presència de rates i paneroles. Cal recordar que aquest espai està abandonat des de l'any 2005, quan es va produir una explosió de gas en l'edifici que hi havia i que va acabar enderrocat.

Cal recordar que aquest solar és una problemàtica existent des de fa molts anys a la ciutat, havent-se convertit en un abocador il·legal de residus durant molt de temps i presentant unes deficients condicions de salubritat.