Controladors incivisme

Tarragona denúncia més d'un centenar de propietaris de gossos incívics

Quatre de cada deu sancions són per problemes en la documentació i un terç per no recollir els excrements

L'Ajuntament de Tarragona ha imposat 101 denúncies a propietaris d’animals domèstics per actuacions incíviques arran de la campanya desplegada els mesos de juliol i setembre passats. Del total de sancions, un 41% ho són per infraccions en la documentació de l'animal, mentre que un 33% es van produir per la no recollida d’excrements i mala salubritat.

La distribució de les sancions per barris apunta que han estat força equitatives a tota la ciutat i, a l'estiu, especialment a les platges. Les infraccions detectades als barris de Ponent, coincidint amb les conclusions dels agents cívics, indicarien una certa relaxació en el compliment de les normes de recollida d'excrements i de no portar el gos lligat o no tenir-lo censat.

Segons el mateix consistori, la major part de les denúncies s'han realitzat a l'Eixample, en zones verdes i parcs, on s'ha observat una sensació d'impunitat i relaxació en el compliment de les normes per part dels propietaris dels gossos. 

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán ha anunciat que en endavant el consistori intentarà "corregir algunes de les conductes greus detectades i als punts on els educadors han tingut una resposta negativa i fins i tot desafiant per part dels posseïdors dels animals, entre altres".  

Per dur a terme la campanya es van contractar dos educadors ambientals que van informar, repartir tríptics, ampolles i dispensadors de bosses en aquells punts en que s'havia detectat increment de l'incivisme en aquest aspecte. Paral·lelamet, la Guàrdia Urbana, a més de coordinar i auxiliar als dos educadors, va engegar una campanya de control en els mateixos punts per tal de sancionar aquestes conductes.