Cribratge massiu al barri de Bonavista a  Tarragona

Degoteig de veïns de Bonavista en el cribratge massiu sense un increment de casos de Covid-19

Salut apunta que la tendència creixent detectada a les aigües residuals encara no es tradueix en un increment de casos

Uns 250 veïns del barri de Bonavista  de Tarragona han participat en la primera jornada del cribratge massiu que ha començat el Departament de Salut. La mesura s'ha pres arran d'una tendència creixent de restes de SARS-CoV-2 a les aigües residuals que, per ara, no s'ha traduït en un increment de casos de Covid-19, segons Salut. De fet, hi hauria una quarantena de casos actius, una xifra similar a la de les darreres setmanes.

Els 7.700 ciutadans cridats a fer-se els tests se'ls podran fer també aquest divendres  i dissabte  al matí, a les dependències municipals del carrer Onze. L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha fet una crida als veïns perquè hi participin.

El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha exposat que arran de la «tendència creixent» en la detecció de l'increment de restes de virus a les aigües residuals van decidir fer el cribratge. «En dues setmanes hem passat de zona verda a zona vermella», ha exemplificat. L'objectiu de l'operativa és detectar casos asimptomàtics per aïllar-los i fer la traçabilitat de les cadenes de contagi per tallar l'increment de positius. Durant els tres dies de tests, Salut espera fer entre 1.000 i 1.500 proves al barri.

Un dels veïns de Bonavista  que aquest dijous ja s'ha fet el test PCR ha estat Manel Romero. «Em trobo bé, però treballo en una fàbrica amb bastanta gent i me'l faig més per ells que no pas per mi», ha indicat. En la seva opinió, «la gent es relaxa molt». «Estem en una pandèmia i tothom ho hauria de tenir en compte», ha afegit. En la mateixa línia s'ha expressat en José, que ha preferit fer-se la prova «i sortir de dubtes». Cipriana Linares, per la seva banda, espera poder-se vacunar  aviat perquè ha reconegut tenir por de la Covid-19. «Totes les precaucions que prenguem són poques», ha valorat.

També ha fet una crida a la participació la presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, que malgrat tot ha lamentat no haver estat informats del cribratge fins fa tan sols 24 hores. Amb tot, la líder veïnal ha confiat que les analítiques  de les aigües residuals siguin «una falsa alarma».

Pressió hospitalària a l'alça

Per altra banda, Descarrega ha comentat que el nombre d'ingressats als hospitals del Camp de Tarragona es troba en «certa estabilitat  cap a l'alça». «No tenim un increment tant important com en altres llocs de Catalunya, però aquesta tendència comença a tenir un impacte a nivell d'ingressos a les UCI», ha dit. Per tant, l'objectiu és no saturar els hospitals i evitar haver d'habilitar nous espais d'UCI que comportarien haver de deixar d'atendre altres patologies.