Imatge de gent asseguda a les terrasses de la plaça Corsini de Tarragona en el primer dia de la fase 1

Tarragona entra en la fase 1 amb les primeres terrasses obertes i el petit comerç agafant el ritme

Força ambient als carrers del centre de la ciutat el primer matí de la nova etapa de la desescalada

Tarragona comença la setmana amb una cara molt diferent de la que tenia els últims dos mesos. Amb l'entrada en la fase 1, els comerços de menys de 400 metres quadrats de la ciutat han començat a aixecar persianes. Només alguns establiments i amb poca afluència de clients però les ganes de recuperar la situació anterior a la pandèmia són evidents entre els comerciants.

La mateixa situació es viu als bars. Primeres terrasses en marxa, amb molt menys aforament però amb clients contents de fer el cafè o la cervesa. El nivell d'obertura ha estat desigual. A la Rambla Nova i a la plaça Verdaguer, bona part han obert. A la plaça de la Font, en canvi, la majoria segueixen tancats. La  calma era la tònica habitual durant les primeres hores de reobertura. Un dels pocs establiments que ha tingut cua  a l'hora d'entrar ha sigut la llibreria  la Capona on un client s'ha gastat 150 euros en llibre. Tanmateix aquesta no ha sigut la tònica del matí, on es podia veure com els clients  actuaven amb  precaució i respecte. 

Tres persones prenent una cervesa en una terrassa de la Rambla Nova de Tarragona
Els clients, contents de poder fer una cervesa a la terrassa | àngel ullate

Tortosa també entra en fase 1

El 90% de les botigues  del centre comercial de Tortosa  i alguns bars  han apujat la persiana en el primer dia de la fase 1  del desconfinament a les Terres de l'Ebre. Algunes cafeteries han decidit esperar a finals de setmana per reobrir el negoci però les terrasses  on ja atenen clients aquest dilluns estaven gairebé plenes aquest migdia. Hi havia ganes de compartir taula, prendre un cafè i retrobar coneguts i amics i el temps ho ha posat fàcil. Els cafeters tenen feina també perquè han d'extremar la neteja però es mostren satisfets per la represa i a les botigues s'hi veuen més preparatius que clients. Els botiguers  comencen a incentivar la cita prèvia oferint ofertes la clientela habitual.

  

Pla general d'una família asseguts a la terrassa d'un bar a Tortosa on els serveixen l'esmorzar.
Terrasses força plenes a Tortosa en el primer dia de fase 1 | acn