Imatge de desenes de ballarines a la barana del Balcó del Mediterrani durant la commemoració del Dia Internacional de la Dansa

El Balcó del Mediterrani es converteix en una gran barra de ball en el Dia de la Dansa

Prop de 200 ballarins i ballarines han commemorat el Dia Internacional amb exercicis de dansa clàssica en aquest emblemàtic espai

El Balcó del Mediterrani de Tarragona s'ha convertit aquest divendres en una gran barra de ball, en què prop de 200 ballarins i ballarines d'escoles de la ciutat han commemorat el Dia Internacional de la Dansa. Després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia, les sis escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa han portat els seus exercicis de dansa clàssica a aquest emblemàtic espai de la ciutat.

Infants, que han actuat primer, i adults, que ho ha fet posteriorment, han executat els mateixos moviments agafats a la barana del Balcó del Mediterrani, que s'ha convertit en una gran barra de ball una vegada més. Abans dels exercicis de ballarins i ballarines, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha llegit el manifest institucional.

Els ballarins i creadors d'Explica Dansa, Toni Jodar i Beatriu Daniel, han estat els signants del manifest.

Una celebració establerta l'any 1982

El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d'abril des que es va establir el 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa a l'Institut Internacional del Teatre. La data commemora el naixement, l’any 1727, de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. L'objectiu de la celebració i del missatge és el d'unir totes les danses en aquest dia, per celebrar aquesta forma d'art i mostrar la seva universalitat.

A la capital tarragonina, els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa, organitzats per l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment de la Dansa, s’allargaran fins al pròxim 8 de maig. La programació es pot consultar al següent enllaç.