Les quatre colles castellers de Tarragona durant la diada de Santa Tecla

Tarragona celebra una diada castellera «excepcional» recuperant el format habitual

No hi haurà control d'aforament ni límit de públic, després de dos anys sense activitat

Tarragona celebrarà una diada castellera «excepcional» el diumenge 7 de novembre. Una activitat que arriba després de la diada de Santa Tecla amb moltes limitacions i restriccions que no van permetre el desenvolupament total dels castellers.

Aquesta pròxima «represa» suposarà la tornada al format habitual de l'activitat castellera a la plaça de la Font, després de la relaxació de les mesures sanitàries en les activitats culturals.

La diada l'organitza l'Ajuntament de Tarragona i les quatre colles de la ciutat, una represa que permet a les colles recuperar l'activitat aturada durant dos anys per la pandèmia. La regidora de Cultura i Festes, Inés Solé, ha destacat que el retrobament de la ciutat amb els castellers, de «forma normalitzada», el necessiten les colles i «s'ho mereixen».

Sense límit de públic

La diada castellera començarà a recordar a les celebrades en una època prepandèmica. Un esdeveniment casteller que no comptarà ni amb control d'aforament ni límit de públic —es podrà estar dret a la plaça—. Un cas diferent del viscut en les accions simbòliques de Sant Magí i Santa Tecla.

Tampoc hi haurà limitació de participants de les quatre colles tarragonines, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau. Es farà l'entrada a la plaça i cada colla podrà enlairar tres castells i un pilar.