Imatge de l'Arribada de l'Aigua de Sant Magí 2019

Sant Magí 2020 se celebra sense perdre l'essència amb matinades i visites al Portal del Carro

Els grups de grallers han donat el tret de sortida a la diada del copatró | El Portal del Carro ha acollit tothom qui s'ha acostat a veure el Sant

És 19 d'agost i, tot i les limitacions, Tarragona ha celebrat el dia de Sant Magí. Essent una de les festivitats més esperades de l'any, les restriccions sanitàries impedeixen gaudir la diada com cada any, però s'ha apostat per cuidar la tradició, deixant a banda els actes massius o multitudinaris celebrats en la festivitat del copatró.

Sant Magí 2020 s'ha estructurat en tres pilars bàsics començant per l'Ajuntament, que ha lluitat per mantenir l'essència de la festa, les entitats disposades perquè la festa tiri endavant amb les mesures més imprescindibles i l'ajut de la pantalla de 'TAC12' per oferir tot allò que no pugui fer-se presencialment. 

Sant Magí dona el tret de sortida amb les matinades

Un dels actes per mantenir l'essència de la tradició de Sant Magí són les matinades  tocades pels grallers de les quatre colles castelleres tarragonines, i la resta de grups de la ciutat. Aquestes, no han faltat a la cita del 19 d'agost i des de primera hora s'han fet sentir pels carrers de Tarragona, a més de l'emblemàtic toc conjunt a la plaça de la Font.
 

Aigua de Sant Magí, alfàbrega i visites al Portal del Carro

La tradició mana per Sant Magí, tot i les restriccions sanitàries. L'aigua de Sant Magí i l'alfàbrega  són elements intocables de la diada i estran a disposició dels veïns, en un format innovador, ja que estaran en set punts de distribució repartits al llarg i ample de la ciutat i seran gestionats per diverses entitats, colles castelleres i associacions veïnals.

Des de les 10 del matí, són moltes les persones que s'acosten a la Capella de Sant Magí, al Portal del Carro. Enguany, però, el funcionament és diferent: s'apropen fins a les tanques de seguretat i són membres de la Confraria de Sant Magí qui deixen les espelmes davant del sant. L'entrada es fa per Arc de Sant Llorenç i la sortida per l'Escorxador.

Les Colles castelleres, bolcades en Sant Magí

La plaça de les Cols no estarà plena de gom a gom aquest 2020. Tampoc hi haurà el neguit i la il·lusió de les colles ni les emocions de descarregar un castell. Enguany, la diada castellera de Sant Magí 2020 no serà, però les colles castelleres de Tarragona han sortit igualment al carrer, a recordar la festivitat del copatró. Tot i no haver-hi diada, 'TAC12' ofereix les millors diades castelleres de Sant Magí de cada colla de la ciutat.

D'altra banda, no podia faltar l'entrada a la plaça de les Cols de les colles castelleres. Aquesta, però, de forma simbòlica i amb uns globus, amb els colors de cada una d'elles. Tots junts els han fet volar cap al cel tarragoní.