Imatge d'arxiu de Dídac Nadal

Dídac Nadal es dona de baixa del PDECat i passa a ser independent

El regidor no renuncia a que JxCat i el PDECaT arribin a un acord «al més aviat possible»

El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha comunicat aquest dimecres que s'ha donat de baixa del PDECAt però que continuarà de portaveu del Grup Municipal a l'Ajuntament de Tarragona com a independent. El Partit Demòcrata (PDECat) de Tarragona i el Grup Municipal de Junts per Tarragona han enviat un comunicat de manera conjunta, arran de la nova configuració de l'espai polític. Tots dos «lamenten» la situació actual i consideren que «mai s'hauria d'haver arribat a aquest punt», alhora que condemnen el fet de no haver arribar a un acord per part dels diferents actors. Tot i així, han demanat «respecte absolut» tant cap a les persones que decideixin continuar associades al PDECat, com aquelles que decideixin afiliar-se a Junts per Catalunya.

Dídac Nadal diu que no renuncia a la idea que JxCat i el PDECat, «que en definitiva tenen objectius comuns», arribin a un acord «al més aviat possible». «Tots i totes són la nostra gent i no escullo entre la meva gent», ha manifestat. Nadal ha insistit que la prioritat del grup municipal és la ciutat i que des del primer dia han treballat amb persones que actualment continuen apostant pel PDECat i amb altres que han optat per sumar-se a JxCat. «Volem continuar teixint complicitats amb totes elles, sense haver d'escollir», ha dit.

Dídac Nadal ha manifestat que Junts per Tarragona continuarà treballant amb els associats del PDeCAT i al costat de Puigdemont, i ha constatat que la formació des de bon principi «ha superat lògiques de partit per posar Tarragona per sobre i per damunt de tot».

Oriol Vázquez i Irene Mallol, a l'espera

Per la seva banda, el president local del PDECat a Tarragona, Oriol Vázquez, i la secretària d'organització, Irene Mallol, encara no han pres cap decisió sobre la seva afiliació i esperaran a conèixer amb detall les línies d'actuació dels dos partits per prendre una decisió final. «La falta d’avinença no només ha posat als associats i associades del PDeCAT en una situació molt compromesa, obligant-los a escollir entre dues formacions que persegueixen objectius comuns, sinó que aquests objectius que totes i tots volem assolir es poden veure perjudicats: La independència i la consecució d’una República Catalana», ha declarat Vázquez.

El president local del PDECat tarragoní ha recordat que des de la formació continuaran donant suport a Carles Puigdemont, els presos i exiliats i ha assegurat que continuaran al costat i treballant conjuntament amb el Grup Municipal de Junts per Tarragona. «No oblidem, ni oblidarem mai, que som on som gràcies als associats i associades de la ciutat de Tarragona. Són qui ens van escollir com a membres del Comitè Executiu Local i ens devem a ells i elles des del primer moment, els seguirem representant i defensant allí on calgui», ha dit.