La Diputació restaurarà la Font del Centenari de Tarragona

La Unitat de Conservació i Restauració de la Diputació se'n farà càrrec després que el concurs municipal quedés desert

La Diputació de Tarragona es farà càrrec de la restauració de la Font del Centenari  de la ciutat de Tarragona. L'emblemàtica font, situada al bell mig de la Rambla Nova, va ser atacada per uns vàndals a meitats del passat mes de setembre. Aquesta  font monumental, de l'any 1954, commemora el primer centenari de la Rambla i els vàndals en van atacar les escultures, fetes per Josep Viladomat i que representen els quatre punts cardinals, causant-ne grans destrosses. 

L'Ajuntament de Tarragona va valorar els danys en 3.000 euros i va treure a concurs la restauració de les escultures. Aquest divendres, 19 d'octubre, s'ha conegut que  el concurs ha quedat desert. L'ajuntament de Tarragona ha presentat una sol·licitud de restauració d'urgència a la Diputació de Tarragona i en aquests moments els tècnics de l'ens supramunicipal es troben realitzant el corresponent informe tècnic de valoració i quantificació de l'actuació prevista.

Un cop s'hagi elaborat l'esmentat informe,  l'actuació passarà a mans de la Unitat de Conservació i Restauració de l'Escola d'Art i disseny de Tortosa, ens de la Diputació de Tarragona. Es tracta d'un centre que és «referència en l'àmbit nacional i treballa amb la Universitat de Barcelona, entre altres» apunten des del Palau de Sant Antoni, seu de la Diputació. 

Així doncs, la restauració, atesos els procediments administratius corresponents i «la formalització de l'acord ajuntament-diputació», segons indiquen des de l'Ajuntament, podria allargar-se en el temps

Petards a les estàtues

Arran de la bretolada, una de les estàtues va quedar decapitada i l'altra va perdre el braç. Diferents informacions periodístiques van indicar que, al darrere de l'acte vandàlic, hi hauria un grup nombrós de joves que manipulava petards. Així ho va indicar, també, el consistori tarragoní i una persona que va alertar des del lloc dels fets. Els fets van passar cap a dos quarts d'onze de la nit del diumenge 16 de setembre. La Guàrdia Urbana de Tarragona va recollir els trossos de les estàtues i després de tenir-los en dependències policials van ser traslladats al Museu d'Història.