La TAP era l'espai de Tarragona que més concerts acollia, però una sentència judicial ha obligat a suspendre les actuacions durant l'estiu.

La Diputació de Tarragona licita les obres per millorar l'aïllament acústic de la TAP

El pressupost és de 81.000 euros i les obres duraran quatre mesos | Una sentència judicial prohibeix la TAP fer concerts en horari nocturn per excés de soroll

La Diputació de Tarragona ha licitat aquest passat mes de setembre les obres per millorar l'aïllament acústic de la Tàrraco Arena Plaça (TAP), per tal de posar remei als problemes d'insonorització de l'equipament. Cal recordar que una resolució judicial del passat mes de maig prohibeix la celebració de concerts i espectacles al recinte en horari nocturn, entre les nou de la nit i les set del matí.

 

Aquesta decisió judicial, arran d’una denúncia d’una parella de veïns, va provocar que els concerts previstos durant els mesos d’estiu es fessin en horari de tarda, per tal de complir amb la sentència, ja que l'Ajuntament de Tarragona va decidir no recórrer la sentència.

 

El pressupost de licitació és de 81.000 euros, IVA inclòs, i l'adjudicació es farà a finals d’aquest mes d’octubre, ja que està previst que la mesa de contractació se celebri el 22 d’octubre. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos.

 

La solució: cortines aïllants

Els treballs que es realitzaran, segons el projecte de l’arquitecte Xavier Romaní, tenen l’objectiu de disminuir l’impacte del soroll a l’exterior i inclouen actuacions a la cúpula, als passos dels vomitoris, a les grans portes de la façana i les finestres de la primera i la segona plata.

 

S'instal·laran cortines aïllants a les finestres, portes i a la coberta de la TAP. | Laia Solanellas

 

Concretament, a la part oberta entre la cúpula fixa i la cúpula mòbil s’instal·larà una cortina de material aïllant, una operació que es repetirà als passos dels vomitoris, amb una doble cortina. Pel que fa a les grans portes de la façana, un total de tretze, i a les finestres, es col·locaran cortines aïllants interiors.

 

Segons el plec tècnic de la licitació, la intervenció es farà preferentment a la zona que es troba enfrontada a l’habitatge de la parella que va denunciar el cas davant la justícia, carrers Eivissa i Mallorca, tot i que la reducció de soroll afectarà a tots els habitatges de l’illa que ocupa l’equipament.

 

Concerts previstos en els propers mesos

Ara com ara, la TAP té previstos tres concerts fins a final d’any. El 23 de novembre, a les 21 hores, s’anuncia el concert Manel, que presentaran a la ciutat ‘Per la bona gent’, el seu darrer treball. Pel que al mes de desembre, el 21 de desembre, a les 21 hores, està previst el concert d’Aitana, mentre que l’any es tancarà amb l’actuació d’Ara Malikian, el 29 de desembre, a les 19 hores.

 

Manel
Manel presentarà 'Per la bona gent', el seu darrer treball, el pròxim 23 de novembre a la TAP. | ACN

 

Segons com evolucionin les obres d’insonorització, ja que la previsió de quatre mesos portaria la seva finalització al primer trimestre de 2020, els concerts de Manel i Aitana podrien veure's afectats per la prohibició que especifica la sentència judicial.