Imatge d'un dels finestrals e l'EADT que estan sent rehabilitats

La Diputació de Tarragona rehabilita integralment l'Escola d'Art i Disseny

És obra del reconegut arquitecte Fernando Garrido

Un dels edificis més singulars de la ciutat de Tarragona serà rehabilitat pròximament. Es tracta de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona (EADT), que amb les seves característiques torres circulars formen part del paisatge de la ciutat per a aquells que hi arriben per la carretera de Valls, a l'altura de la Zona Educacional. 

L'edifici, que arriba als seus 50 anys, ha anat rebent diverses obres puntuals de millora i de manteniment, però ara la Diputació de Tarragona ha decidit rehabilitar-lo integralment per adaptar-lo a les necessitats educatives actuals. L'ens tarragoní apunta que amb aquesta reforma es podrà millorar i posar en valor aquest immoble tan singular, obra del reconegut arquitecte racionalista Fernando Garrido Rodriguez, Premio Nacional de Arquitectura.

Després de mig segle, l'Escola d'Art necessitava una reforma global, que ja ha començat amb una primera fase de millora de diferents espais administratius i de professorat de la planta baixa i la primera planta. Aquesta primera fase ja està finalitzada, i el següent pas és començar a millorar els sis grans finestrals de les tres grans torres de l'escola, actuacions que ja han començat.

Més endavant s'actuarà en la reforma de les aules i altres espais interiors, així com en l'accessibilitat de la gran sala multifuncional interior, coneguda com a 'piscina', i la instal·lació de baranes a les cobertes de l'edifici. També es repararan i pintaran les façanes de l'escola. Tots els projectes de les obres de l'EADT han estat redactats per la Unitat d'Arquitectura Municipal del SAM de la Diputació. 

Actualment s'estan reformant els sis grans finestrals de les torres

Les obres que s'estan duent a terme actualment són la millora dels sis finestrals i el pressupost és de 71.588,97 euros. Els finestrals fan 28,27 metres quadrats cadascun, així que en total l'actuació als finestrals abasta 169,64 metres quadrats. S'està fent el segellat general de totes les juntes verticals i horitzontals, es revisen i reajusten els tancaments i es reposen les gomes en mal estat.

El diputat delegat dels Centres d'Ensenyament de la Diputació, Jordi Cartanyà, ha assegurat que «el conjunt de les millores a l'escola permet a l'alumnat i professorat disposar d'uns espais més còmodes, eficients i adaptats a les necessitats de les diferents matèries que s'hi imparteixen». «Tot plegat referma el prestigi d'aquest centre d'ensenyaments artístics de la Diputació, alhora que se salvaguarda el patrimoni arquitectònic i cultural de la demarcació», ha afegit.