Imatge de Casa Canals, a Tarragona

Tarragona amplia el termini per optar a la direcció artística del Centre d'Art

El contracte és per tres anys i té un valor estimat de 120.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona ha publicat una esmena a la licitació del contracte de  direcció del Centre d'Art de Tarragona. L'esmena, en concret, implica una ampliació del termini per a presentar ofertes. Ara, els interessats poden presentar les seves  propostes fins al 15 de setembre

El Centre d'Art de Tarragona és un dels projectes estrella del govern municipal tarragoní. De fet, el mes de desembre de l'any passat, l'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, va presentar aquest nou equipament cultural de la ciutat que tindrà a Casa Canals, com a centre operatiu, i incorporarà el Mercat del Fòrum i la Tabacalera com a espais expositius. Els serveis de direcció d'aquest Centre d'Art han sortit a concurs públic mitjançant un contracte per a tres anys amb un valor estimat de 120.000 euros. Està previst que el contracte es pugui prorrogar per un any. 

L'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA), i el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, han manifestat un  seguit d'objeccions al procés de tria de la direcció  de l'equipament que ha plantejat el govern tarragoní.

Pressupost «insuficient» 

L'ACCA ha emès un comunicat en el qual apunta, entre altres, en què el primer període per a presentar ofertes és «totalment insuficient. L'anunci de la contractació s'ha produït a finals d'agost, el dia 20, i el termini per a la presentació de propostes finalitza el dia 7 de setembre».  Així mateix, l'entitat ha afegit que «el concurs en format de licitació deixaria a la persona contractada en una situació molt precària i vulnerable en l'àmbit laboral».

L'Associació Catalana de Crítics d'Arts ha apuntat, també, que «considerem que el pressupost destinat a aquest contracte, de 30.000 euros anuals més IVA, és insuficient per a tractar-se d'un contracte de direcció, pel volum de feina que suposa, per la formació i experiència que se sol·licita i per les despeses associades a aquest tipus de contracte». La CUP de Tarragona s'ha manifestat a favor dels posicionaments de l'ACCA assegurant «que ens sumem a la petició que fan al consistori per tal de paralitzar el procediment i rectificar-ne les condicions». 

La consellera anticapitalista Eva Miguel ha recordat que «en la comissió informativa vam preguntar sobre la selecció del personal del Centre d'Art de Tarragona i ens van dir que millor separar el debat polític de l'art contemporani. Amb aquest posicionament  s'impedia fiscalitzar el tema de debat».