Imatge del vestit que Le Bobú considera que Mango ha plagiat

Una dissenyadora tarragonina denuncia el plagi d'una coneguda cadena mundial de roba

Alexandra Cherta, fundadora de Le Bobú, assegura que Mango ha copiat un dels seus dissenys

Le Bobú, una marca emergent de roba sostenible creada per la tarragonina Alexandra Cherta, ha denunciat el possible plagi de Mango d'un dels seus dissenys. El vestit que la marca tarragonina assegura que ha estat plagiat és 'Can't go home yet Dress', una peça estiuenca i sostenible de color verd, dissenyada per la mateixa Alexandra Cherta el juliol del 2020.

Cherta ha explicat que aquest va ser el seu primer disseny, un fet que fa que el plagi que denuncia li faci encara més mal. En aquest sentit, la dissenyadora tarragonina ha assenyalat que «juguem amb desavantatge, el peix gran sempre es menja al petit. És frustrant veure com el nostre treball serveix perquè empreses que ja molt poderoses continuïn sent-ho».

En un comunicat, Le Bobú ha assenyalat que «l'abús de poder de les grans cadenes de moda es fa cada vegada més evident quan aquestes travessen la fina línia que separa la inspiració del plagi, i s'aprofiten així, del treball i de la creativitat dels seus dissenyadors».

Le Bobú ha demanat a Mango que retiri el vestit del mercat

El text que ha enviat la marca tarragonina considera que el vestit de Mango, presentat el mes d'abril d'enguany, té «mateix patró, mateix escot i esquena idèntica, és a dir, mateixa forma i color». En aquest sentit, des de Le Bobú consideren que «no és qüestió d'atzar» i asseguren que «Mango ha replicat, gairebé íntegrament» el disseny del seu vestit més venut.

Davant aquesta situació, l'empresa va denunciar els fets fa pocs dies a través del seu compte d'Instagram i no descarta emprendre altres accions per tal d'aconseguir el reconeixement del seu disseny. En aquest sentit, ja han demanat a Mango la retirada immediata del seu vestit del mercat «per utilització no consentida».

Moda sostenible dirigida a un públic jove

Le Bobú va néixer l'estiu del 2020, en plena pandèmia, de la mà de la tarragonina Alexandra Cherta. Aquesta jove, criada a Bonavista, va estudiar Administració i Direcció d'Empreses i fa gairebé dos anys es va llençar a la piscina, amb una empresa que vol acostar la moda sostenible al públic jove, amb una producció 100% local, utilitzant materials naturals i biodegradables.

En aquest sentit, artistes com Rigoberta Bandini o Samantha d'OT han apostat pels seus dissenys, pensats i creats a Tarragona.