Imatge de la concentració a Tarragona dels sindicats d'educació per reivindicar una educació segura

Els docents de TGN reclamen a Ensenyament reduir les ràtios i que es garanteixin les distàncies entre alumnes

També exigeixen que es contracti més personal docent

Desenes de professors i personal docent s'han concentrat, la tarda d'aquest dimarts, 29 de setembre, davant de la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona per reivindicar una «educació segura». La concentració estava convocada pels sindicats USTEC, CCOO Educació, Sindicat de Professors de Secundària, CGT i CSIF.


Sota el lema «menys ràtios, més personal, més seguretat», desenes de docents s'han concentrat des de dos quarts de sis de la tarda per reclamar una escola més segura dins del context del coronavirus. En la concentració d'aquest dimarts, els docents han denunciat que pateixen una «sobrecàrrega» i han reclamat «més seguretat» a les aules, així com més protecció per al personal vulnerable de les escoles. A més, denuncien que en les condicions actuals, no es poden mantenir les distàncies de seguretat entre els alumnes dins de l'aula. Per tot, reclamen a Ensenyament que es contracti més personal per poder complir les ràtios i que les escoles siguin espais més segurs.

Es tracta de la segona concentració unitària que els sindicats d'educació i la comunitat educativa tarragonina organitzen des de l'inici del curs. El passat 14 de setembre diversos representants dels sindicats d'educació ja van dur a terme una protesta davant la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament on ja exigien més docents i menys ràtios a les aules.

Imatge de la concentració a Tarragona dels sindicats d'educació per reivindicar una educació segura
Imatge de la concentració a Tarragona dels sindicats d'educació per reivindicar una educació segura | Àngel Ullate