Una trentena de mestres participen en una 'classe' davant dels serveis territorials d'Educació per protestar contra el conseller Cambray

Els docents tornen a manifestar-se a Tarragona: «No hi ha diàleg ni consens»

Els mestres i professors han fet befa del conseller Cambray amb una 'perfomance' davant els serveis territorials d'Educació

Aquest dimarts, els mestres i professors han dut a terme una nova jornada de vaga, en aquest cas parcial, per reclamar més diàleg i consens en les negociacions amb el Departament d'Educació. A Tarragona, una trentena de docents s'ha concentrat a primera hora del matí davant els serveis territorials, on han participat en una 'classe' a peu de carrer en què han ridiculitzat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray.

Durant gairebé una hora, els professors han tallat el carrer Sant Francesc en una acció en què han debatut i reflexionat sobre les reivindicacions i demandes dels docents, com les retallades, els sous o el currículum educatiu. En la 'performance', un pallasso ha fet de conseller i ha dirigit la 'classe'.

Laura Ferré, portaveu d'USTEC STEs a Tarragona, ha assenyalat que «som optimistes, però la negociació està molt aturada. Esperem poder aconseguir algunes de les demandes que fa tants anys que estem demanant».

Durant la concentració, els participants en la protesta han penjat cartells reivindicatius a la façana dels serveis territorials d'Educació. Així mateix, alguns dels manifestants duien pancartes amb lemes com 'Invertiu el 6% del PIB en inversió pública', 'Ens plantem per dignitat' i a favor del model d'escola en català.

«No hi ha diàleg ni consens»

La portaveu d'USTEC a Tarragona ha manifestat que «continuem igual, en el mateix punt, no hi ha diàleg ni consens com diu Cambray, ho diu a la teoria, però no ho porta a la pràctica, i no es pot transformar ni fer un canvi de paradigma si no hi ha una inversió real». Laura Ferré també ha demanat que es valori el personal educatiu.

«Fa molt temps que les taules de negociació són d'informació i no se'ns té en compte ni al personal educatiu ni a la part social que som els sindicats, esperem poder aconseguir algunes de les demandes que portem demanant des de fa tants anys, com revertir les retallades, ja que no es pot començar la casa per la teulada», ha afegit la portaveu d'USTEC.

El pròxim 9 de juny se celebrarà una nova jornada de vaga, que en aquest cas serà total, en la qual hi haurà una gran mobilització a Barcelona.