Open Arms

La Diputació dóna 20.000 euros a Proactiva Open Arms per adequar el seu vaixell

La Diputació renova un any més el conveni de col·laboració amb l'ONG per desenvolupar la seva acció humanitària

La Diputació de Tarragona col·laborarà amb l’Associació Proactiva Open Arms, aportant una ajuda de 20.000 euros per adequar el vaixell amb què l'entitat realitza els  rescats de persones refugiades al mar Mediterrani. Amb aquesta quantitat es preveu canviar el quadre elèctric del vaixell Open Arms.

Proactiva Open Arms és una ONG  Catalana que centra la seva activitat en el rescat de  persones refugiades, que fugen de zones conflictives, cap a  Europa  a través del mar. Aquestes persones utilitzen sovint embarcacions rudimentàries i poc segures, que acaben surant a la deriva sense cap mena de rumb.

Open Arms  va ser una de les primeres organitzacions especialitzades en el rescat de persones a les costes de  Lesbos, i les seves constants intervencions segueixen sent crucials per salvar la vida de milers de persones.

La Diputació col·labora amb Open Arms des del 2016

La Diputació de Tarragona ha acordat concedir la mateixa quantitat que, des del 2016, serveix de suport a l'ONG  per les  tasques humanitàries que realitza. L'any 2019, també es van destinar 15.000 euros  més a l'entitat per a l'adquisició de combustible.


La Diputació forma part del Comitè per a l'Acollida de  Persones Refugiades impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  de la Generalitat de Catalunya. A més, també és institució col·laboradora del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que treballa en favor de la solidaritat i la cooperació internacional.


Amb la voluntat de conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la crisi humanitària existent a  Síria, la Diputació ha desenvolupat diverses iniciatives, com és el cas de l'exposició  'Refugiats, l'odissea cap a Europa' del fotògraf Sergi Càmara.


Aquest recull documental mostra les diferents  rutes que les persones refugiades escullen per arribar cap al vell continent. La mostra forma part del programa 'Exposicions itinerants', disponible per a tots els ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.