judici

Demanen dos anys de presó per mentir com a testimoni en un judici a Tarragona

L’home va intentar afavorir un familiar acusat de conduir begut i de negar-se a fer la prova d’alcoholèmia

Greus conseqüències per un home citat com a testimoni en un judici a Tarragona i que va mentir per afavorir l'acusat. La fiscalia demana un any i onze mesos de presó per a un home acusat de mentir en un judici ràpid de trànsit a Tarragona per tal d’afavorir un familiar. Els fets van passar el 25 d’abril de l’any passat al jutjat penal número 4, durant una vista contra un individu acusat de conduir begut i de negar-se a fer la prova d’alcoholèmia.

El testimoni va dir que era ell qui conduïa el cotxe, i no l'acusat, familiar seu

Segons l’escrit d’acusació, el testimoni El Houcine K.A., de 28 anys, va declarar que era ell i no l’acusat qui conduïa el vehicle en el moment dels fets. «Tot i ser advertit que havia de dir la veritat i amb la clara intenció d’afavorir a l’acusat, va faltar a la veritat en la seva declaració amb el propòsit de portar el jutge a l’error», conclou la fiscalia. Malgrat tot, el conductor va ser condemnat. 

El Houcine K.A. s’enfronta a gairebé dos anys de presó —un any i onze mesos—i també al pagament d’una multa de 2.250 euros, acusat d’un suposat delicte de fals testimoni. Els fets es jutjaran pròximament en un jutjat penal de Tarragona.

Mentir en un judici: multa, presó i suspensió

El delicte de fals testimoni en un .

s. Si el testimoni no falta substancialment a la veritat, però l'altera amb inexactituds, pot ser castigat amb una multa de 6 a 12 mesos i la suspensió d'entre 6 mesos i 3 anys del càrrec públic, professió o ofici. 

En canvi, si el testimoni menteix durant la celebració d'un judici penal, les penes augmenten a entre 1 i 3 anys de presó i una multa d'entre 6 a 12 mesos. Pel que fa a l'alteració de la veritat, pot ser penalitzada amb una multa de 6 a 12 mesos i la suspensió de càrrec públic entre 6 mesos i 3 anys.