Vidres trencats bus EMT

Dos autobusos de l’EMT acaben amb els vidres trencats durant les festes de Santa Tecla

Un dels incidents va tenir lloc a la parada del carrer GaiĂ  de Torreforta i va anar a cĂ rrec d'un grup de joves, mentre que el segon, l'autor del qual va ser identificat, es va produir al carrer Colom

Les festes de Santa Tecla van ser el marc triat pels brètols per atacar dos autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i trencar-ne els vidres. Dos incidents que es van saldar  sense danys personals, però sí amb danys materials.

El primer incident es va produir en un autobús que feia el trajecte entre Colom amb els barris de Ponent. Concretament, segons informa l’EMT, a tres quarts de sis del matí, a la parada del carrer Gaià de Torreforta, un grup de joves, que havia pujat en diferents parades de la ruta, van baixar del vehicle i van colpejar dos dels vidres amb el martell d’emergència, trencant-los.

Els joves van fugir corrent del lloc dels fets i, malgrat la rĂ pida actuaciĂł de l’inspector de l’EMT i l’avĂ­s a la GuĂ rdia Urbana, no van poder ser localitzats. L’autobĂşs va ser traslladat primer a les cotxeres i posteriorment al taller per a la seva reparaciĂł.

Bus articulat vidre trencat
Un brètol va trencar un vidre d'un autobús articulat a la parada del carrer Colom. | Cedida

 

L’altre incident va tenir lloc en un dels nous autobusos articulats que feia servei nocturn. Els fets van tenir lloc al carrer Colom, quan, segons han explicat fonts de l’EMT a TarragonaDigital, una persona, que ja ha estat identificada, va trencar un dels vidres de la part de darrere del vehicle.

Retards per l'incivisme

Un dels grans inconvenients que va patir el transport pĂşblic durant les festes de Santa Tecla, segons diverses fonts, van ser els retards acumulats en algunes lĂ­nies per l’incivisme dels conductors de cotxe. En algunes zones de la ciutat, els vehicles mal aparcats van entorpir la circulaciĂł dels autobusos, arribant a acumular retards de fins a 20 minuts en alguns trajectes, entre ells els de lĂ­nia 8.

Pla mitjĂ  d'un autobĂşs de l'EMT de Tarragona, aturat a la parada del carrer Colom
Imatge d'un autobĂşs de l'EMT de Tarragona, aturat a la parada del carrer Colom | ACN

 

D'altra banda, l’EMT ha fet un balanç «molt positiu» del servei que enllaçava els aparcaments dissuasius de la Vall de l’Arrabassada i l’Horta Gran, sobretot de divendres a dilluns, els dies mĂ©s forts de Santa Tecla. Segons l’empresa, 3.000 usuaris han utilitzat el servei entre el 15 i el 23 de setembre. AixĂ­ mateix, l’EMT ha destacat que comparant amb les mateixes dates de l’any passat, el nĂşmero d'usuaris dels autobusos municipals de totes les lĂ­nies s’ha incrementat un 14%.