Droga

Dos detinguts en un operatiu antidroga a Tarragona i Alcalà de Xivert

La investigació s'ha culminat amb la desarticulació dels punts de venda de drogues com la dels seus proveïdors | S'ha decretat l'ingrés a presó per un dels detinguts

Nou operatiu policial contra el tràfic de drogues. La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones a Tarragona i Alcalà de Xivert com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, requisant diferents tipus de drogues, així com una gran quantitat de diners en metàl·lic.

La droga provenia de la regió de Tarragona

L'actuació policial és la continuació d'una operació realitzada a finals del 2017, quan es va desarticular una organització criminal que distribuïa droga en diverses localitats de Castelló,  utilitzant el mètode anomenat 'telecoca', consistint a portar les substàncies estupefaents al domicili dels consumidors. Així es van detenir quatre persones per delictes per formar part d'una organització criminal i de tràfic de drogues, a més de confiscar drogues, diners i vehicles d'alta gamma. 

En continuar les investigacions per identificar el principal proveïdor, van poder confirmar que una de les persones s'estava abastint de grans quantitats de cocaïna a la regió de Tarragona i, posteriorment, la distribuiria als mitjans i petits traficants de la zona de la Plana Baixa de Castelló. Es va detectar que en un dels viatges, una transacció de droga es realitzava en un domicili de Tarragona. 

En tornar, els agents el van interceptar a l'altura d'Alcalà de Xivert i, després de fer-li un registre a l'interior del turisme, van trobar un paquet amb una substància en pols de color blanc, el qual va donar positiu per cocaïna, amb un pes als voltants dels 610 grams. 

Dos detinguts en l'operatiu

La Guàrdia Civil va procedir a la detenció de l'home, de 53 anys, com suposat autor d'un delicte contra la salut pública. A partir d'aquí, es va procedir a registrar el domicili de Tarragona, al barri de Sant Pere i Sant Pau, on el detingut realitzava les compres de les substàncies estupefaents regularment, confiscant un total de 350 grams d'haixix, 40 de cànnabis, 6.100 euros en bitllets i una bàscula de precisió, pel qual es va procedir a la detenció d'un home de 39 anys. 

Les diligències instruïdes han estat entregades a disposició del jutge d'instrucció número 1 de Vinaròs i s'ha decretat l'ingrés a presó per un dels detinguts.